Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija

Studentai Deimantė Uleckytė, Jan Petrašun, Eglė Mažonaitė, Gaivilė Juknaitė ir lektorius Jaroslav Daveiko, interjero ir dizaino idėjų parodoje „INTER DECO 2012“ Klaipėdoje siekė naujo Lietuvos rekordo. Vadovaudamiesi parodos šūkiu “Universalus dizainas – aplinka visiems” kur išskirtinis parodos akcentas buvo interjero arba interjero detalių pritaikymas neįgaliesiems.

Per dvi parodos dienas su visų dalyvių pagalba buvo sukurta neįgaliuosius vienijančios simbolikos balionų mozaika.Kiekvienas parodos lankytojas galėjo prisidėti prie paveikslo kūrimo, priklijuodamas tam tikros spalvos oro balioną į jam skirtą vietą. Preliminariai buvo užfiksuotą apie 350 padėjėjų iš lankytojų pusės. Visas procesas buvo filmuojamas ir po parodos sumontuotas filmukas, kuris buvo nusiųstas per Facebook arba el. paštą kiekvienam paveikslo kūrėjui, tai yra žmonėms kurie prisidėjo parodos metu.

Mozaiką sudarė apie 1500 oro balionų. Mozaikos gabaritai 2600x2600 mm. Tai pirma tokio pobūdžio oro balionų mozaika Lietuvoje, kuri šiuo metu pretenduoja į Lietuvos rekordų knygą.

Žmonės prieš kabindami balionus galėjo išreikšti savo mintis, kaip pritaikyti dizaino aplinką ir interjero detalių pritaikymas neįgaliesiems, kas galėtų palengvinti jų kasdieninės buities problemas. Geriausių minčių autoriai buvo apdovanoti dovanomis ir galiausiai studentai paskaitų metu tobulindami šias idėjas pabaigs jas iki galutinio sprendimo, o gal ir realaus gaminio.

BIMOK CREATION

Parodoje dalyvavęs jaunasis dizaineris Egidijus Gužauskas pristatė sieninės tapybos panaudojimo galimybes interjeruose. Baigęs vizualinio dizaino bakalauro studijas Vilniaus dailes akademijoje, bei šiuo metu magistratūroje studijuojantis E. Gužauskas taip pat yra žinomas gatvės meno (street art) Lietuvoje atstovas, geriau žinomas pseudonimu „Bimok“, kurio darbus galima rasti Lietuvos didžiuosiuose miestuose bei miesteliuose.

Egidijus aktyviai dalyvauja tarptautiniuose dizaino konkursuose. Vienas paskutiniųjų pasiekimų – laimėtas tarptautinis Dunlop organizuojamas dizaino konkursas: “Dunlop art car competition”, kuriame jis sėkmingai nurungė 175 dalyvius iš 13 pasaulio šalių. Konkursui pateiktos vizualizacijos taip pat buvo eksponuojamos parodoje.

DIZANO STUDIJA „ALL DESIGN“

All Design moto - idėja + funkcija. Parodos metu, atstovai, dizaineriai iš studijos "All design" mokė parodos lankytojus, kaip gaminti sėdmaišius iš popieriaus. Lankytojai galėjo vietoje išbandyti šią techniką ir patį rezultatą – popierinį sėdmaišį.

VŠĮ INTERJERO ERDVĖS PROJEKTAS „DIDĖJA“

Pristatytas projektas, jungiantis Lietuvos baldų gamybos įmones ir jaunų dizainerių pajėgumus. Pateikti dalyvių rezultatai - sukurti nesudėtingi ir nebrangūs, stilingi ir ergonomiški gaminiai, kurie labiausiai atitinka E-komercijos reikalavimus. Projekte akcentuojamas lietuvių kūrybos ir gamybos potencialo dialogas, kurio tikslas racionalus produktas. Kartu su projektu „Didėja“, stende eksponavosi ir VDA Kauno dailės fakultetas.

VŠĮ FOUR ARTS PROJEKTAS „POPIERUKAS“

Parodos "InterDeco' 2012" metu, "Popieruko" projektas skatino „dizaino judėjimą“, nestandartinius dizaino sprendimus ir idėjų paieškas naudojant popierių, kuris yra „šilta“ ir „draugiška“ gamtai medžiaga. Projekto tikslas - skatinti popieriaus naudojimą dizaine ir mene, kuriant originalius, funkcionalius, netradiciniu požiūriu išsiskiriančius objektus.

Projekto atstovai, kartu su parodos lankytojais kūrė, mokėsi ir gamino tūrinius popieriaus paveikslus, kuriuos lankytojai galės pasigaminti ir namuose.

VILNIAUS DAILĖS AKADEMIJA

Vilniaus dailės akademijos Dizaino katedra, kartu su Telšių fakultetu, pristatė geriausius savo studentų darbus, kurie gali atsidurti ir Jūsų namuose ar biure!

LIETUVOS ŽMONIŲ SU NEGALIA SĄJUNGA

Lietuvos žmonių su negalia sąjunga pristatė savo projektą - Socialiniai portretai, nuotraukų parodą. Taip pat lankytojai turėjo galimybę pamatyti specialius video klipus, apie problemas, su kuriomis susiduria neįgalieji asmenys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)