Tačiau svarbus ne vien spalvos, faktūros ir piešinio pasirinkimas – ne mažiau sudėtingas uždavinys pasirinkti teigiamą dydį.

Svarbi taisyklė – interjero dizaineriai rekomenduoja, kad tarp sienų ir kilimo liktų 45-60 cm.

Svetainė

Jei norite patiesti kilimą ant visų grindų, atimkite iš patalpos ploto 40-50 cm ir tai bus kilimo plotas. Kai kambarys itin didelis, jis dalijamas į zonas, kiekvienoje galima patiesti po kilimą arba sujungti du kilimus priglaudžiant vieną prie kito.

Jei norite pakloti mažesnį kilimą, jums teks derinti jį prie sofos matmenų. Kilimas neturi būti trumpesnis nei sofa. Sofos kojelės gali būti ant kilimo arba ne, galite rinktis patys.

Valgomasis

Pamatuokite stalą. Kilimas turi būti didesnis nei stalo plotas maždaug 60-75 cm , kad būtų galima laisvai pastatyti kėdes

Miegamasis

Miegamajame kilimas gali būti didelis ir lovos gali būti statomos ant jo. Kilimo plotis turi būti didesnis nei lova po 60 cm iš kiekvienos pusės. Galimas ir kitas variantas – du nedideli kilimėliai iš abiejų lovos pusių.

Vonia

Jeigu turite erdvią vonią, kilimas suteiks jai ypatingo jaukumo. Jis neturėtų būti per didelis, tai greičiau tik akcentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)