Visiems žinomas ir visada pagelbstintis triukas - pagalvėlės. Pavasarį jos gali suteikti kambariui gaivumo, o prieš žiemos šventes - ypatingos kalėdinės nuotaikos. Tad pakvieskite linksmus elnius pas save ant sofos!

Jeigu nepasidarėte adventinio vainiko, kurį galėtumėte transformuoti į šventiškesnį, galite pasidaryti kalėdinį vainiką ir pakabinti jį ant durų. Daug mokslo šiam vainikui nereikia - supinkite medžių šakas, galite paskui jas nupurkšti norimos spalvos dažais ir papuoškite ryškiais žaisliukais.

Vainiką galite nupinti ir iš eglės, pušies arba kėnio šakų, o papuošti cinamono lazdelėmis ir paprastomis širdutėmis, kurias galite išsikirpti iš kartono ir dekoruoti.

Kalėdinę nuotaiką tikrai sukurs ant sienos ar durų pakabintas Kalėdų Senelio batas bei kiti šventiniai atributai - elniukai, žvaigždutės ir kitos grožybės. Tai galite pasidaryti savo rankomis - tiesiog skirkite vieną vakarą ir pasiūsite iš ryškaus audinio, kurio skiautę tikrai rasite namuose.

Paprasta žvakė gali tapti nepaprasta, jeigu šiek tiek pridėsite ranką. Įstatykite žvakę į stiklinę, aplink priberkite kavos pupelių. Stiklinę apriškite puošnia juostele, o dar geriau - nunerkite ją. Štai ir kvepianti dekoracija.

Baltais žaisliukais papuošta eglutė atrodo tarsi apsnigta ir labai puošni. Žaisliukus galite pasidaryti patys - pasiūti iš medžiagos širdutes, iš popieriaus išlankstyti ir suklijuoti žiedus.

Prie baltai papuoštos eglutės labai derės įvairios skaidrios stiklinės girliandos, spindinčios tarsi ledukai.

Jeigu turite namuose židinį, galite džiaugtis ypatinga šventiška nuotaika - papuoštas jis atrodo įspūdingai. Be to, tikrai žinosite, per kur įkris Kalėdų Senelis su visomis dovanomis.

Žvakių šviesa visada sukuria šventišką nuotaiką. Jeigu turite didelę žvakidę, galite ją papuošti įvairiomis natūraliomis medžiagomis.

Sakote, nieko nemokate? Ši dekoracija pavyks kiekvienam. Medinė pliauska - angelo kūnas, sparnus iškirpkite iš kieto popieriaus ir priklijuokite iš nugarinės dalies. Į pliauskos viršų įkalkite vinį ir užmaukite teniso kamuoliuką. Ant galvos būtų gerai dar ir plaukai. Tikrai ką nors rasite namuose.

Visiškai tingite? Ant stalo padėkite tujos šaką ir paberkite įvairių spalvų ir dydžių žaisliukų. Šventinė nuotaika jau yra.

Daugiau idėjų:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)