Kartu su dizaino studijų – 1987 m. įkurtos „Komplot Design“ ir 2010 m. „Iskos- Berlin“ - partneriais B.Berlin yra sukūręs ryškių darbų industrinio, baldų ir grafinio dizaino srityse ir yra laikomas vienu iš tarptautinių tendencijų diktatorių.

Bene garsiausiais „Komplot“ dizainerių darbais laikomos kėdės „Gubi“ ir „Non“, kurios gimė pasitelkus inovatyvius gamybos procesus ir yra įvertintos daugybe dizaino apdovanojimų, tarp jų ir prestižiniu „Red Dot“. Šias kėdes savo interjerui pasirinko Niujorko modernaus meno muziejus, o „Gubi“ yra ir nuolatinės šio muziejaus ekspozicijos objektas.

B. Berlin gimė Sankt Peterburge, kur vėliau studijavo ir kūrė optinių bei aviacinių prietaisų dizainą. Dizaineris sako, jog tik atvykęs į Daniją 9-ojo dešimtmečio pradžioje suprato, kad kėdė gali būti kultūros vertybė.

Dizainas yra tarsi istorijų pasakojimas. Tai dažniausiai gana sudėtinga istorija, susidedanti iš objekto semantikos, morfologijos, materijos, technologijos ir kitų elementų. Bet kuo aiškesnė ta istorija, tuo geriau ją supras žmonės; kuo daugiau joje netikėtumo, tuo giliau ji įsirėš į atmintį; ir, pagaliau, kuo daugiau šypsenų ji sukels - tuo daugiau simpatijų susilauks“, -sako B.Berlin.

Be garsių baldų dizaino objektų, dizaineris su partneriais yra sukūręs ir įvairių kasdieninio naudojimo daiktų bei specialiosios paskirties įrangos – prekių vežimėlio, audinių šėrimo mašinos - dizainą, stendus akinių eksponavimui ir kt.

Įvairių sričių projektų besiimantis B. Berlin teigia, kad šiandien dizainerio vaidmuo pasikeitė - jis turi suprasti naująsias technologijas, greitai išmokti, kaip jas panaudoti ir prisiimti daugiau atsakomybės.

„Vis dėl to dizaineris yra labiau universalas, nei specialistas. Mes save laikome tarpininkais tarp pramonės ir vartotojų. Galima sakyti, kad esame tarp visko: tarp meno ir gamybos, poezijos ir ekonomikos, savotiškoje niekieno žemėje“, - sako B. Berlin.

Savo patirtimi ir įžvalgomis B. Berlin vasario 17 -22 d. ir vasario 28-kovo 1 d. dalinsis su Vilniaus dailės akademijos dizaino studentais, remdamasis autorine metodine priemone „Metodinio įrankio sukūrimas / Mano paskutinis kūrinys“ („Creation of the methodological tool / My last design“). Studentų kūrybinių pratybų rezultatai bus pristatomi viešai, kovo 1 d. vyksiančioje atviroje B. Berlin paskaitoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)