Vazonėliuose augančių gėlių priežiūra, deja, neapsiriboja laistymu: privalote kovoti ir su lapus nusėdančiomis dulkėmis.

Kadangi kambariai augalai paprastai atlieka patalpų dekoro vaidmenį, negalima leisti, kad juos bjaurotų dulkės. Dulkėti lapai gadina net ir pačios gražiausios gėlės vaizdą, bet šalinti dulkes reikia ne tiktai dėl estetikos.

Kodėl svarbu nuo augalų valyti dulkes

Ant augalų lapų kaupiasi ne tik dulkės – pavyksta pastebėti ir vandens nuosėdų žymių. Kad ir kokios kilmės tai būtų apnašos, jos kemša žioteles (lapų epidermyje esančias angeles) ir trikdo fotosintezės procesą, rašoma portale handimania.com. Negana to, nešvarūs lapai ne taip veiksmingai absorbuoja ore sklandančias toksines medžiagas ir išskiria mažiau deguonies nei švarūs, nuvalyti augalai.

Kaip valyti kambarinių augalų lapus

Jei augalo lapų paviršius matinis arba pūkuotas, kaip antai sanpaulijų arba gerberų, lapus reikia valyti minkštų šerelių arba plunksniniu šepetėliu. Galėtų tikti ir paprastas teptukas.

Blizgius ir didelius lapus turintys augalai, pavyzdžiui, monsteros, vėzdūnės, stambialapiai ir kai kurie kiti fikusai, turi būti valomi sudrėkintu audeklu. Audeklą reikia pamirkyti į švarų ir minkštą vandenį: tik tada dulkes pavyks nuvalyti, o ne paskleisti ir išterlioti jomis lapus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją