aA
Daugelis mėgsta balandėlius, ypač patiektus su grietine ar kokiu gardžiu padažu. Tiesa, balandėlių gaminimo procesas ilgai užtrunka – kol išverdi kopūstą, atsargiai nuimi po vieną lapą, kad neįtrūktų, praeina daug laiko.
Kopūsto galva
Kopūsto galva

Siūlome išbandyti vieną gudrybę, kaip sparčiau paruošti kopūstą balandėliams.

Visų pirma reikia išsirinkti tinkamą kopūstą. Kopūsto galva turi būti vos priplota (mažiau apskrita), lapai turi būti ploni ir dideli.

Gaila, kad nežinojau šito triuko anksčiau: dabar balandėliams kopūsto jau neverdu
© Shutterstock
  • Paimkite kopūsto galvą, ją nuplaukite.
  • Nuimkite tris viršutinius lapus.
  • Išpjaukite kopūsto kotą.
  • Apvyniokite kopūsto galvą maistine plėvele.
  • Įdėkite kopūsto galvą į mikrobangų krosnelę.
  • Jei kopūstas sveria iki 2 kg, nustatykite 900 W galingumą ir įjunkite 12-ai minučių.
  • Praėjus laikui, išimkite kopūstą iš mikrobangų krosnelės, rankomis paspauskite, patikrinkite, ar minkštas.
  • Jei užtektinai minkštas, nuvyniokite maistinę plėvelę, pakiškite po tekančiu šaltu vandeniu ir palengva atskirkite lapus.


Sužinoję šį lengvą būdą, kaip pasiruošti kopūstą, dažniau galėsite gaminti mėgstamus balandėlius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(214 žmonių įvertino)
4.2196

Top naujienos

NSGK pirmininkas: jei prieš aštuonerius metus būtume pasielgę kitaip, dabar nebūtų jokio karo

Ukrainiečiai – vienintelė tauta, kuri XXI amžiuje miršta už Europos idėją, ir tie ES...

Sugalvojo, kaip užtvenkti Kremliaus pinigų upelį: net nereikėtų Orbano sutikimo

Europos Sąjungos vadovams jau beveik mėnesį derantis dėl šeštojo sankcijų Rusijai paketo, vis...

Verslas PliusLow De Wei

Kyla infliacijos spartėjimo grėsmė: šalys ima saugoti savo maisto atsargas

Maisto produktų protekcionizmas besivystančiose šalyse stiprėja, vyriausybėms stengiantis...

Nebežino, kaip sustabdyti jaunimą gąsdinantį iškrypėlį: net nuskambėjo pasiūlymai maniaką medžioti (1)

Atšilus orams Saulėtekio alėjoje gyvenantys jaunuoliai vėl susiduria su viešai savo aistrą...

Delfi PliusVaidas Mikaitis

Karas Ukrainoje suomiams priminė Baltąją mirtį: sovietams siaubą varęs snaiperis juos privesdavo iki beprotybės (1)

Praeitą savaitę kiek atsipalaidavome, trumpam pamiršome karą Ukrainoje bei kitas nūdienos...

Dudas paaiškino, kaip plinta beždžionių raupai ir kas jiems imliausi: virusas sukelia charakteringus bėrimus

Beždžionių raupai toliau plinta. Jungtiniai Arabų Emyratai tapo pirmąja Persijos įlankos...

Delfi PliusKristina Pocytė, laida „Iš esmės“, Virginija Spurytė

Po sukrečiančių įvykių Ukrainoje ragina Putinui siųsti aiškią žinią: kito kelio tiesiog nėra (1)

Visą šią savaitę vykstančiame Davoso pasaulio ekonomikos forume Šveicarijoje ypač daug dėmesio...

Šimonytė – apie Seime laukiantį dar vieną išbandymą: niekas koalicijos partnerių pririštų prie kojos nelaiko (11)

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad jai kelia nerimą tai, jog Vakaruose daugėja balsų,...

Rusų karių siaubas – jų techniką niokojančios vakarietiškos raketos: naujausius bandymus amerikiečiai slėpė nuo rusų, priešui smogs kinetine jėga skrieja 5 kartus greičiau už garsą (8)

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje , Vakarų pasaulis nors ir vėluodamas, tačiau susiviejino ir...

Maksvytis – apie „nereikalingą“ bronzinę seriją ir pinigines baudas žaidėjams Sireika priekaištavo žalgiriečiams

Kauno „Žalgirio“ atstovams dar niekada neteko stebėti Lietuvos krepšinio lygos ( LKL ) finalo...