Ir iš tiesų ne visuomet galime spręsti apie žmogų iš jo išvaizdos, tačiau namų interjeras mums atskleidžia daugelį šeimininko ypatumų. Tai intymi erdvė.

Be galo plačiai naudojimas žodis - stilius - dažnai nenusako nieko. Visų pirma todėl, kad yra naudojimas ne vietoje ir ne laiku, antra - dėl ypatingai plačios savo reikšmės. Ir tai, kas vadinama stiliumi architektūroje, neturi nieko bendro su stiliumi madoje. O šokio stilius visiškai nieko nenusako apie floristikos stilių.

Interjerai, kaip ir daugelis kitų dalykų, skirstomi pagal savo stilius. Vienas pagrindinių uždavinių floristui, kuriančiam gėlių kompoziciją, skirtą interjerui - tai gebėti atpažinti interjero stilistiką. Nes tai, kas būdinga klasikiniam interjerui, visiškai nederės interjerui, sukurtam lofto stiliumi.

Floristo uždavinys - maksimaliai atspindėti aplinką, kurioje bus eksponuojama floristinė kompozicija. Tai ne tik dominuojančios spalvos, formos ar medžiagos. Tai ir stilius. Netgi tuomet, kai interjere susimaišė keletas stilių, rasis vienas dominuojantis.

Profesionalaus floristo užduotis - atpažinti dominuojantį ir tada pritaikyti kompozicija. Tuomet kompozicija bus integruota. Todėl nereikia stebėtis, kad mums gerai pažįstama kalėdinė eglė persikūnija ir kinta priklausomai nuo to, kokioje aplinkoje bus eksponuojama.

Floristas Marijus Gvildys siūlo susipažinti su studentų, kūrusių kalėdines egles, skirtas kažkuriam vienam konkrečiam stiliui, darbais. Gal rasite įkvėpimo sukurti unikalią eglutę savo namams?

Vintažinio stiliaus eglutė

Pop art stiliaus eglutė

Natūralistinio stiliaus eglutė

Rytietiško stiliaus eglutė

Lofto stiliaus eglutė

Mėgstančius kurti ar tiesiog besidominčius menu iš augalinių medžiagų, kviečia gruodžio 18 d. į Nacionaliniame Kauno dramos teatre vyksiančią „Įkvėpimo naktį“.

Tai didžiausias Lietuvoje floristikos renginys, vyksiantis jau 16-ą kartą. Per penkiolika metų projekte sudalyvavo apie 120 meistrų iš įvairių pasaulio šalių.

Šio susitikimo rezultatas - teatralizuota floristikos meistriškumo pamoka, kurios metu Teatro scena tampa improvizuota, atvira menininkų dirbtuve, o žiūrovų akivaizdoje gimsta išskirtiniai meno kūriniai.

ĮKVĖPIMO NAKTIES 2016 DALYVIAI:

Pirmą kartą Lietuvos scenoje pasirodys net 9 floristikos meistrai:

INNA PETRNKO (Ukraina) -daugkartinė Ukrainos floristikos čempionatų nugalėtoja. Pasaulio pripažintų parodų dalyvė, savo meistriškumą nuolatos demonstruojanti įvairiose pasaulio šalyse. 2016 m. atstovavo Ukrainą Europos profesionalių floristų čempionate, Italijoje.

AGRA MAULANE (Latvija) - Latvijos floristikos čempionato nugalėtoja. Žinomiausia floristikos mokytoja Latvijoje. Nuolatinė tarptautinių floristikos parodų dalyvė.

PETER HESS (Šveicarija) - vienas žymiausių floristikos meistrų pasaulyje. Jo šlovė pažymėta aukščiausiais floristikos konkursų apdovanojimais, o sukurta floristikos meno mokykla pelnytai laikoma viena geriausių Europoje. Tai vienas žymiausiu šio laikmečio floristikos mokytojų, pats meno mokęsis pas Pablo Pacasso. Peter Hess yra knygos „Florographie" autorius, kuri 2003 metais Europoje buvo paskelbta metų knyga, o 2005 metais - metų floristikos knyga. Menininkas yra vienas iš Land Art (žemės menas) pradininkų.

ROMAN STEINHAUER (Rusija) - 2010 metų Rusijos floristikos čempionato nugalėtojas. Floristinio dizaino kompanijos „Sibirskaya Orhideya" meno vadovas. Žemės meno ir floristokos festivalių dalyvis. 2016 metų Europos profesionalių floristų čempionato antrosios vietos laimėtojas.

TOMASZ MAX KUCZYNSKI (Lenkija) - 2005, 2006, 2010, 2011 metų Lenkijos floristikos čempionas jaunių kategorijoje. 2012 - 2013 Lenkijos profesionalių floristų čempionatų nugalėtojas meistrų kategorijoje. Daugkartinis tarptautinių floristikos parodų dalyvis. 2016 metais Europos profesionalių floristų čempionate (Italija) atstovavo Lenkija ir pelnė ketvirtą vietą.

SERGĖJUS ZERECKIS (Lietuva) - daugkartinis floristikos parodų dalyvis Lietuvoje ir užsienyje. Projekto "Įkvėpimo Naktis" veteranas. 2016 metais tarptautinio konkurso „Imperatoriškoji Puokštė" (Rusija) pirmosios vietos laimėtojas. 1995, 1997, 1998, 2001 metais Lietuvos floristų konkurso „Žiemos Puokštė" laureatas. 1996, 1999 m. Didžiojo prizo (Grand Prix) laimėtojas.

NATALIJA UČVATOVA (Lietuva) -daugkartinė Lietuvos floristų konkurso „Žiemos Puokštė" laureatė. Tarptautinių konkursų Lenkijoje, Italijoje, Rusijoje dalyvė. Mokyklos „Floristikos Abėcėlė" steigėja. Žemės meno parodų dalyvė.

AUŠRA KAŽEMĖKAITĖ (Lietuva) - žemės meno festivalių dalyvė, daugkartinė Lietuvos floristų konkurso „Žiemos Puokštė" laureatė. Projekto „Įkvėpimo Naktis" veteranė. 2008 metų floristikos čempionato Osle trečiosios vietos laimėtoja.

MARIJUS GVILDYS (Lietuva) - projekto „Įkvėpimo Naktis" idėjos autorius. Daugkartinis konkurso „Žiemos Puokštė" laureatas. 2001 Lietuvos floristų konkurso „Žiemos Puokštė" Didžiojo prizo (Grand Prix) laimėtojas. Atstovavęs Lietuva žymiausiose Europos ir pasaulio parodose (Euroflora, IPM Esene), daugkartinis žemės meno festivalių dalyvis ir laureatas, žemės meno festivalio Lietuvoje organizatorius, knygų apie žemės meną ir floristiką autorius, floristikos profesijos mokytojas.

Renginio organizatorius - LIETUVOS FLORISTŲ ASOCIACIJA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)