Įmonės „PRO7“ vadovas Deividas Mikaliūnas įsitikinęs, kad panašiai apsigaunama ir dėl valiklių.

„Mitai atitolina mus nuo tikslo. Žmonės mano, jog privalo šveisti namus po kelis kartus, kad pamatytų rezultatą, kurio tikisi. Tačiau tai atgyvena. Jei konsultuojiesi su profesionalais, namų šveitimas tampa ne našta, o maloniu pasirūpinimu savo gyvenamosios erdvės švara“, – atsiųstame pranešime spaudai sako D. Mikaliūnas.

Dažniausiai ieško valiklio viryklei ir orkaitei

Iš tiesų – televizijoje dažnai matome: žmogus perbraukia šluoste per paviršių, ir viskas tiesiog spindi, blizga. Bet ar susimąstome, kiek tame yra tikrovės, o kiek – kompiuteriu sukurtos iliuzijos?
D. Mikaliūnas įsitikinęs – priemonių veiksmingumą patvirtina ne vaizdas televizoriuje, o praktika. Klientai dažniausiai teiraujasi orkaičių, grilių ir gartraukių grotelių valomųjų putų, kurios šalina riebalus.

„Galima būtų manyti, jog vasarą daugiau kepame ant grilio, taigi tenka dažniau ir švarintis. Nebūtinai. Riebalus pašalinanti priemonė aktuali, nepriklausomai nuo sezono“, – sako ekspertas.

Žmonės šiuo valikliu gali išvalyti keptuvių, puodų dugnus, kepsnines, kaitlentes, mikrobangų krosneles, kepimo formas, židinio stiklą ir, žinoma, svarbiausia – išblizginti orkaitę.

Valymas

Šalina įvairias oksidacijas ir kalcio nuosėdas

Kitas dažnai ieškomas produktas – valiklis, naikinantis kalkes, esančias ant vonios kambario paviršių. Priemonė išvalo plyteles, dušo kabinos stiklus, chromuoto metalo dušo galvutes, praustuvo čiaupus ir pan. Skystas rūgštinis valiklis šalina ne tik kalkes, bet ir įvairias rūdis (aliuminio, geležies).

Beje, galima pastebėti ir „šalutinį“ valymo priemonių poveikį – gartraukis, čiaupas ar keraminės plytelės atrodo tarsi nauji, nelieka jokių vandens paliktų žymių net ir ant chromuotų paviršių.

Daug priemonių pakeičia kelios

Pasitaiko, jog taupūs klientai nesiryžta pirkti brangesnių priemonių, argumentuodami, jog turi įvairiausių valiklių likučių, ir kai juos sunaudos, tada ir pirks naują priemonę. Tačiau kuomet smalsumas nugali ir žmogus pabando, išvydęs rezultatą ima keisti savo mąstymą bei įsitikinimus, pavyzdžiui, be gailesčio atsikrato senų, ne tokių veiksmingų priemonių, taip sutaupydamas vietos namuose.

Tokių įrodymų, griaunančių valymo mitus, D. Mikaliūnas gaunantis išties nemažai.

„Žmonės siunčia nuotraukas „prieš“ ir „po“, norėdami pasidžiaugti rezultatu. Išties džiugu, kai matai, kaip kardinaliai pasikeitė ratlankiai, gartraukio grotelės, gruzdintuvės, vonia ar plytelės.
Jei pasitaiko klientų, kurie vertina skeptiškai bet kokius valiklius, visuomet siūlome pabandyti. Įsitikinau ne kartą – jokie įtaigūs reklaminiai klipai apie superpriemones nepaveiks kaip vaizdas, kurį pamato pats žmogus. Bandykite – tai tiesiausias kelias atsikratyti mitų ir laiką eikvojančių valymo įpročių“, – teigia D. Mikaliūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją