Iki rugpjūčio 22 d. truksiantis projektas vyks miesto širdyje - Vytauto ir Jūratės gatvių sankirtoje. Čia apsilankę žmonės susipažins su įsimintiniausiais eko laboratorijos darbais, tarp kurių – iš buitinių prietaisų atliekų pagaminti papuošalai, indai ir kiti daiktai. Organizatoriai taip pat žada atsivežti daugybę nuotraukų, iliustruojančių kūrybinį procesą.

Palangoje Eko laboratorija vykdys ir dvi kūrybos sesijas. Pirmoji įvyks rugpjūčio 14 d. Jos metu skulptorius Giedrius Mazūras iš elektroninių atliekų kurs skulptūras, šviestuvus ir kitus dalykus.

Rugpjūčio 20 d. vyks antroji sesija, kuriai vadovaus kostiumo dizainerė Viktorija Sokolovskaja. Ji naujam gyvenimui prikels senus drabužius. Dizainerė iš senų tekstilės atraižų ir rūbų kurs sages, apyrankes bei kitus papuošalus, dekoruos stiklo tarą.

Eko laboratorijos darbai
“Žaliosios europiečių atostogos” vyks Europos Komisijos iniciatyva, kuri energetikos ir klimato kaitos problemas yra paskelbusi prioritetinėmis. Projekto metu bus organizuojamos su aplinkosauga susijusių filmų peržiūros, vyks eko vairavimo pamokos, veiks įvairios ekspozicijos bei instaliacijos. Taip pat numatomos ekskursijos pėsčiomis, dviračiais, paplūdimyje iškils ekologiškas viešbutis iš smėlio ir pan.

Eko laboratorijos bandymai vyko visą liepos mėnesį. DELFI bloge "Pasidaryk pats" taip pat vyko "Mano ekologiško rankdarbio konkursas".

Kiekvienas, norintis pats išbandyti ekologišką kūrybą, idėjų gali pasisemti apsilankęs čia. Pasibaigus kūrybiniams bandymams, pagaminti daiktai pradedami eksponuoti viešai. Rugpjūtį įdomiausių ir originaliausių kūrinių autoriai bus apdovanoti aplinkai draugiškais prizais.

Eko laboratorijos bandymus organizuoja ekologinis meno bei pilietinės iniciatyvos projektas „Eko laboratorija“, kurio tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į klimato kaitos problemą, skatinti mažiau vartoti, panaudoti senus ar jau išmestus daiktus, o taip pat neužmiršti atliekas tvarkingai rūšiuoti.

Eko laboratorija – tai Britų tarybos projekto „Iššūkis Europai“ dalis. “Iššūkis Europai” siekia parodyti, kad aktyvūs žmonės, tiesiogiai nesusiję su aplinkosauga, gali pasiūlyti šviežių ir stiprių idėjų, kurios pakeis blogėjančią klimato kaitos situaciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją