Su šia užduotimi puikiai susidoroja į miltelius sutrinta aktyvinta anglis. Padėkite į šaldytuvą į lėkštutę subertus miltelius. Per naktį anglis sugers visus pašalinius kvapus. Jeigu panaudotą aktyvintą anglį pakaitinsite orkaitėje 170-180 laipsnių Celsijaus temperatūroje, ji pasitarnaus jums dar kartą.

Profilaktikos tikslu aktyvintą anglį galima šaldytuve laikyti nuolat. Tam reikia padaryti skylę nedidelės talpos viršuje, suberti ten sutrupintas tabletes ir padėti į šaldytuvo dureles. Svarbiausia nepamirškite periodiškai keisti turinį.

Taip pat puikiai padės ir drėgnas valymas su actu. Nuvalykite visas savo šaldytuvo sieneles ir lentynėles acte suvilgyta pašluoste. Poveikiui sustiprinti galima porai valandų papildomai palikti šaldytuve stiklinę su actu.

Yra dar vienas daugiau darbo reikalaujantis būdas, kuris padės pašalinti net labiausiai įsisenėjusius aromatus. Atskieskite amonio hidroksidą vandeniu santykiu 1:1 ir šiuo tirpalu išplaukite šaldytuvą. Po valymo kelioms valandoms palikite šaldytuvo dureles atidarytas, kad išgaruotų aštrus amoniako kvapas.

Siūlome dar vieną kiek malonesnį būdą. Pakaitinkite šiek tiek šviežiai maltos kavos ir atvirose talpose padėkite ją savo šaldytuve.

Analogiškomis savybėmis pasižymi ir kavos tirščiai, ir pats gėrimas. Atkreipkite dėmesį: gėrimas turi būti karštas, o šaldytuvas – išjungtas.

Jeigu šaldytuve nuolat laikysite atidarytą indelį su soda, būsite apdrausti nuo netikėtų aromatų kelis mėnesius į priekį. Su soda galima atlikti ir drėgną valymą. Tai bus labai veiksmingas būdas.

Ruginės duonos kriaukšlės, išdėliotos skirtinguose lygiuose, irgi padeda atsikratyti nemalonių kvapų šaldytuve. Tokį patį poveikį garantuoja gabalėliais supjaustytas obuolys, sūris ar žalia bulvė.
Arbatos pakeliai, išdėlioti lentynėlėse, irgi puikiai sugeria nemalonius kvapus.

Ne prasčiau su blogais kvapais kovoja ir kačių kraikas, druska bei cukrus. Padėkite juos į šaldytuvą atvirame inde ir jie atliks savo darbą.

Dar vienas būdas: valymas citrinų tirpalu. Išspauskite pusės citrinos sultis, sumaišykite jas su vandeniu ir išvalykite šiame tirpale suvilgyta pašluoste visą šaldytuvo vidų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)