Tai neatsiejama įvaizdžio dalis. Taigi, vien funkcijos nebeužtenka. Ši taisyklė galioja ir daugeliui kompiuterių aksesuarų bei kitai elektronikai.

Šiuo metu vykstančios „Dizaino savaitės 2014“ parodų eksponatai tai tik patvirtina. Kaune, BLC verslo centre, įrengtoje „2=2“ ekspozicijoje pristatomi Lietuvos pramoninio dizaino produktai, pelnę tarptautinius dizaino apdovanojimus, tokius kaip „Red Dot Award“, „iF Design Award“.

Net trys iš dešimties prestižinius įvertinimus gavusių darbų – kompiuterių aksesuarai. Tai kompanijos „ACME Europe“ dizainerių kurti darbai: kompiuterio pelė „PEANUT“, kompiuterio krepšys-kuprinė „PEAK“ ir ausinės „MOON“.

Akivaizdu, jog elektronikos ir mados kūrėjų rinkos susilieja: „Adidas“ audio ausinės, „Gucci“ kompiuterio krepšys, „Burberry“ telefono dėklas...Dėvimi išmanieji įrenginiai, tokie kaip apyrankės ar laikrodžiai, tampa vis populiaresni – pasižvalgę po Lietuvos prekybos centrų lentynas jau galime rasti ne vieno gamintojo išmaniuosius aksesuarus už prieinamą kainą.

„Neseniai, viešėdamas Hong Konge, užėjau į kompiuterių aksesuarų parduotuvę. Nustebau neradęs nei vieno kompiuterio krepšio! Pasiteiravęs pardavėjo, kur dingo jų gaminami krepšiai, gavau pasiūlymą apsidairyti ir patyrinėti, ką dėvi prekybos centre vaikštinėjantys žmonės. Akivaizdu, žmonės nebenori „tampytis“ kelių krepšių, jiems reikia vieno. Talpaus ir atitinkančių bendrą įvaizdį“, – pasakoja „ACME Europe“ Produktų vystymo direktorius Ignas Rumbutis.

Taigi, kasdienių krepšių kūrėjai „suvalgo“ kompiuterių aksesuarų gamintojų rinkos dalį. Ir atvirkščiai – kompiuterių aksesuarų gamintojai vis didesnį dėmesį kreipia ne tik į funkcionalumą, bet ir į dizainą.

„Kodėl jūsų kasdien dėvimos ausinės neturėtų derėti su jūsų mėgstama rankine ar apyranke?“, – klausia „Frends“ prekinio ženklo atstovai, pristatydami audio ausinių kolekciją, puoštą prabangiaisiais metalais. Drabužių dizainerė Mara Hoffman pristato iPhone 5 dėklų kolekciją, puoštą „tribal“ motyvais.

Vienas iš šiais metais apdovanotų „iF Design Award“ elektronikos gaminių – danų sukurta nešiojamoji kolonėlė „Copenhagen“. Kompanijos „Design-people“ , kūrusios kolonėlės dizainą, įkūrėjo ir vadovo Henrik Mathiassen akys dega, kai jis pasakoja apie jos „konceptą“. Skandinaviškai subtilaus dizaino kolonėlė kurta išskirtinai moterims. Atlikta galybė tyrimų, siekiant išsiaiškinti moterų stiliaus suvokimą, poreikius ir kasdienius įpročius. „Jei tinka moterims, tiks ir vyrams“, – juokauja Henrik Mathiassen.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją