Pirmoji dekoravimo klaida. Netvarka

Kiekvienam daiktui turi būti parinkta tinkama vieta ir kiekvienas daiktas turi būti savo vietoje. Netvarka netgi geriausius interjero dizainus gali paversti siaubingais. Taip pat gali tapti streso, naštos jausmo ir nerimo priežastimi, todėl geriausia jos atsikratyti.

Bent kartą metuose reikėtų peržiūrėti namus bei atsikratyti daiktų, kurie nebeteikia džiaugsmo. Galbūt vietoj daug mažų daiktų pasirinkite vieną didelį. Vaikai dažniausiai turi daug daiktų, todėl pasistenkite juos laikyti tvarkingai. Vaikų sukurtus darbus pasistenkite rodyti subtiliau ir organizuotai.

Antroji dekoravimo klaida. Spalvų trūkumas

Dauguma naujų būstų dažomi smėlio, kremine ar balta spalva, kadangi tai yra didžiajai daugumai žmonių patinkančios neutralios spalvos. Vietoj šviesios smėlinės spalvos pabandykite sienas nudažyti ryškesne spalva. Jeigu bijote, rinkitės tamsią smėlinę. Be to, nepamirškite, jog ir lubos gali būti ne tik baltos.

Trečioji dekoravimo klaida. Pigios dirbtinės gėlės ir augalai

Pripažinkite, jeigu turite dirbtinių gėlių ir augalų, valote juos retai. Ypač jeigu jos padėtos ant pakabintos virtuvės spintelės. Atsikratykite dirbtinių ar sudžiūvusių gėlių. Tebūnie pakabinamos spintelės neapkrautos daiktais – galima nebent įtaisyti papildomą apšvietimą. Jeigu visgi negalite be dirbtinių gėlių ir augalų, nepagailėkite pinigų ir įsigykite geros kokybės prekių. Tiesa, nepamirškite nuo jų bent kartą per mėnesį nuvalyti dulkes.

Ketvirtoji dekoravimo klaida. Erdvių užpildymas populiariomis prekėmis

Namai turėtų atspindėti jūsų stilių, o ne už kampo esančią populiarią niekniekių parduotuvę. Namus dekoruokite savo asmeniniais daiktais, kurie tiesiog tinka pagal dydį ir spalvą, o ne populiariomis savaitės prekėmis. Rinkite daiktus, parsivežtus iš kelionių, įsigytus blusų turguje, antikvarinėse parduotuvėse ar panašiai. Rinkitės tai, ko tikrai neturės kitoje gatvės pusėje ar už sienos gyvenantys kaimynai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)