1. Išvalys jūsų batus

Jeigu mėgstami odiniai bateliai šiek tiek nubluko, nereikia nusiminti ir pulti pirkti naują porą. Šią problemą išspręsti padės butelis alyvuogių aliejaus. Ant minkšto audinio užpilkite šiek tiek aliejaus ir gerai nuvalykite batelius. Tai padės sugrąžinti odiniams batams blizgesį, taip pat leis atnaujinti ir atgaivinti guminius batus.

Vienas niuansas: alyvuogių aliejus gali sugadinti zomšą. Todėl nerekomenduojama naudoti alyvuogių aliejaus zomšinių batelių valymui. Savaime suprantama, aliejumi negalima valyti ir medžiaginių batų.

2. Jeigu užstrigo užtrauktukas

Užtrauktukai turi savybę užstrigti pačiu netinkamiausių momentu. Norint atsegti ar užsegti, tenka jį tąsyti. Tai sugadina nuotaiką, o kartais ir patį daiktą. Laimei, problemą lengvai išspręs tas pats alyvuogių aliejus. Tiesiog ant užtrauktuko dantelių užpilkite šiek tiek aliejaus ir jis vėl lengvai judės aukštyn ir žemyn. Vis dėlto, viską darykite labai atsargiai, kad aliejumi neišteptumėte aplink užtrauktuką.

3. Tegul blizga perlai

Bėgant laikui perliniai karoliai ir auskarai praranda blizgesį, o tai labai liūdina, nes perlas – labai gražus akmuo, kuris turi žavėti. Jeigu norite, kad pelai nuolat atrodytų stulbinamai, juos būtina reguliariai valyti. Tačiau dauguma valančių priemonių perlams pernelyg agresyvios. Tad ką daryti? Čia vėl gi padės alyvuogių aliejus. Tereikia paimti šiek tiek aliejaus ir minkštu audiniu įtrinti jį į perlus. Perlų papuošalai sublizgės, tarsi ką tik atnešti iš juvelyrikos parduotuvės.

4. Neteks laužyti nagų

Klijų pagrindu pagaminti lipdukai pažįstami visiems. Tai kainų lipdukai, įvairios etiketės ir lipdukai, kuriuos vaikai mėgsta klijuoti ant šaldytuvo. Kartais jie taip stipriai sukimba su paviršiumi, kad sunku nuimti. Jeigu bandysite tai daryti nagais, galima sugadinti manikiūrą, o naudojant skutimo peiliuką, galima sugadinti patį daiktą. Sprendimas yra – tai alyvuogių aliejus. Tereikia užlašinti šiek tiek šio produkto ant užsispyrusio lipduko ir palikti maždaug penkiolikai minučių. Vėliau lipduką be jokių problemų nuvalysite kempinėle.

5. Sulėtins sidabro tamsėjimą

Šaukštai, padėklai, lėkštės, sąsagos, papuošalai ir kiti dirbiniai iš sidabro turi savybę tamsėti ir pasidengti dėmėmis. Nors alyvuogių aliejus užkirsti kelio šiam procesui negali, sulėtinti jį tikrai pajėgs. Reikia ant trintuko užlašinti šiek tiek aliejaus ir kruopščiai nuvalyti sidabrinį daiktą.

6. Blizgantis plienas

Nerūdijančio plieno indai atrodo labai gražiai ir šiuolaikiškai, be to, juose patogu gaminti. Iš šios medžiagos taip pat gaminamos kriauklės šiuolaikinėms virtuvėms. Tačiau nerūdijantis plienas gali prarasti savo patrauklią išvaizdą. Alyvuogių aliejus ne tik sugrąžins blizgesį gaminiams iš nerūdijančio plieno, bet ir užkirs kelią korozijai. Ant minkšto audinio užpilkite šiek tiek aliejaus ir juo nutrinkite daiktą. Aliejus paviršiui tikrai nepakenks, ko negalima pasakyti apie visas valymo priemones.

7. Be problemų nuimsite makiažą


Įdomu ir tai, kad aliejus gali kuo puikiausiai nuvalyti makiažą. Keli šio kvapnaus produkto lašai ant vatos diskelio leis patogiai pašalinti blakstienų tušą, šešėlius, skaistalus ar pudrą. Ir tai dar ne viskas. Alyvuogių aliejus ne tik nuims nešvarumus ir nuvalys veidą, bet ir pamaitins blakstienas. Galima padaryti štai taip: paimkite seną nenaudojamą tušą, gerai išplaukite jo flakonėlį ir išdžiovinkite, paskui į vidų pripilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kad jis tarnautų ilgiau, reikia pavirinti vandens vonelėje. Kai skystis atauš ir jį supilsite į flakoną, turėsite natūralią priemonę blakstienų ir antakių priežiūrai.

8. Natūrali kosmetikos priemonė

Garbanotų plaukų savininkės kartais nori, kad jų šukuosena nebūtų tokia puri. Alyvuogių aliejus padės, nepakenkdamas plaukams. Tereikia šiek tiek aliejaus ištrinti delnuose ir kruopščiai užtepti ant plaukų galiukų. Tačiau aliejaus netrinkite į galvos odą, kad plaukai nepradėtų labiau riebaluoti. Jeigu plaukai labai sausi, prieš plaunant galite padaryti alyvuogių aliejaus kaukę. Aliejų reikia šiek tiek pašildyti, užtepti ant plaukų, o paskui užsidėti maudymosi kepuraitę. Palaikykite pusvalandį ir tada išplaukite šiltu vandeniu su šampūnu.

9. Puiki kaukė veidui

Žiemą veido oda tampa sausa, įsitempusi. Ypač sunku alergiją turintiems žmonėms, kurie negali naudoti daugelio kosmetinių priemonių. Jeigu nenorite eksperimentuoti su brangiais kremais, naudokite alyvuogių aliejų. Ištepkite juo veidą ir palikite dvidešimt minučių. Tada nuplaukite šiltu švariu vandeniu. Taip pat galima paruošti atpalaiduojančią ir drėkinančią vonią, tam tereikia į vandenį įlašinti aliejaus. Kūnui ši procedūra patiks, oda taps elastingesnė ir švelnesnė.

10. Peiliukai liks aštrūs

Kokybiški peiliukai kainuoja nepigiai, todėl žmonės stengiasi naudoti juos kaip įmanoma ilgiau. Norite pratęsti savo peiliuko gyvenimą? Jums padės alyvuogių aliejus. Užlašinkite jo ant vatos diskelio ir nuvalykite peiliuką. Tada jis turi išdžiūti ir juo jau galima naudotis. Šis metodas apsaugos peiliuką nuo korozijos, jis ne taip greitai pradės rūdyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)