Ne minkštais patalais, bet ornamentiniais raštais, primenančiais mozaiką, traukia lovos paviršius. Praktiška – lauke šis baldas gali neblogai tarnauti. Prie ornamentuotos lovelės tinka augalai išraiškingos faktūros ar formos lapais: pluoštinis zelandlinis (Phormium tenax), geltonieji vilkdalgiai (Iris).

Sukurta sienelė su vazoninėmis augalų kompozicijomis: tamsuoja gyvatbarzdės (Ophiopogon) ir šalavijai (Salvia), kopia penkialapis vynvytis (Parthenocissus quinquefolia). Zelandlinį ir gyvatbarzdę pasibaigus vasarai reikės įnešti į vėsią, šviesią patalpą, o geltonąjį vilkdalgį ir šalaviją – išimti iš vazonėlių ir įkasti sode į žemę.

Lova su baldakimu primena karalių laikus. Aplink vešantis sodas jai išraiškingumu nė kiek nenusileidžia. Baldakimą, saugantį nuo negailestingų saulės spindulių, tarsi pratęsia gausūs rožių (Rosa), raganių (Clematis) ir astilbių (Astilbe) žiedai, apačioje minkšta patalų jūra sukurta iš pražydusių levandų (Lavandula).

Ar pastebėjote? Ir čia neužmirštama derinti spalvų: lovos patalai ir gėlių žiedai puikiai papildo vieni kitus. Šį baldą geriausia tik šiltu, sausu vasaros metu statyti pridengtoje, uždaroje vietoje.

Prisiminkite: ką tik, rodos, dūsavote dėl palėpėje dešimtmečius skaičiuojančių dūlančių rakandų. Dar akimirka – ir senutėlė lova būtų iškeliavusi į sąvartyną... Dabar ji, perkelta į sodą, virto komforto uostu. Užpildžius ją žemėsmis, greitai suželia ir gyva pagalve tampa gyvatbarzdės (Ophiopogon), patalais – minkštutės samanos.

Rojaus įspūdį stiprina barzdotieji vilkdalgiai (Iris), artišokai (Cynara), vaistiniai rabarbarai (Rheum palmatum), rusmenės (Digitalis), smulkiais violetiniais žiedeliais pasipuošusios naktižiedės (Silene). Plačių lapų pavėsį siūlo vasaroti išnešta alokazija (Alocasia), žalią foną – kopiantis vynmedis.

Lauko kambarys su specialiu grindiniu – tarsi apvalia arena. Čia galima pakabinti nestandartinį krėslą – pusiau sūpynes, pusiau gultą. Kad komforto būtų kuo daugiau, įrenginį patartina su kaupu užpildyti pagalvėlėmis. Iš visų pusių areną juosia augalai. Inde kartu susodinti rožė ‘Climbing Iceberg’, papartis (Dryopteris), snaputis (Geranium). Puikiais baltais žiedais vasarą apsipylusi rožė džiugins iki pat rudens. Prie pakraščio prisiglaudusi leukotoja (Leucothoe), ligustras (Ligustrum) ir viksvos (Carex).

Kas tai bebūtų – krėslas, lova, minkštasuolis ar fantastiškas namukas, jo svarbiausia funkcija – teikti komfortą. Tikėtina, jog sausomis šiltomis naktimis kils nenumaldomas noras nakvoti lauke. Modernios formos, tačiau jaukios, beveik kaimiškos medžiagos krėslą galima derinti prie įvairaus dizaino sodų.

Patartina paieškoti panašių faktūrų. Pavyzdžiui, šalimais pastatyta pinta sienelė ar tvorelė, dengiama beržo šakų, suteiks vientisumo. Dar daugiau žaismės pasiūlys Bušananio viksva (Carex buchananii), išvaizda artima pintam rusvam krėslui.

Minkštos pagalvėlės leidžia įsitaisyti net ir lauke, ant kietų baldų, tarsi mylimiausiame krėsliuke. Šie beveik atstos minkštasuolius, o nepalankiomis oro sąlygomis juos bus paprasta sunešti į vidų.