Nuo krapų iki aguročių

Krapus, salotas, špinatus, garžgarstes galima sodinti visą vasarą. Pirmasis derlius pasirodys po 1,5 – 2 savaičių.
Ridikėliai, japoniniai ridikai, ropės irgi spės užaugti.

Tikrai verta pasėti žirnių. Jų galėsite paskanauti tik vasaros pabaigoje, bet ilgos, sultingos rugpjūčio ankštys su vėsiais žirniais kur kas skanesnės už liepos žirnius, kurie dėl sauso oro greit perdžiūna, pasidaro krakmolingi.

Aguročiai ir patisonai spės užaugti ir duoti du ar net tris derlius. Tiesa, reikės nuskabyti nereikalingus žiedus, ūglius ir palikti tik didžiuosius.

Agurkai ir pomidorai: ar verta rizikuoti?

Agurkus vasaros viduryje galima sodinti specialiuose induose, parinkus hibridines rūšis, kurioms nereikalingas apdulkinimas. Atėjus rudens šalčiams juos bus galima įnešti į patalpą, kur jie baigs augti.

Jeigu norisi pomidorų, galima paprašyti kaimynų kelių krūmų, ant kurių dar yra žiedų. Juos reikia sodinti į duobutes, gausiai laistyti. Tokie krūmai dar duos derlių, kurio pakaks kelis kartus pasigaminti salotų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)