Vienas iš efektyviausių ir populiariausių būdų yra tiesiog paliesti odą pirštais, rašo svetainė lime.energy. Natūrali oda akimirksniu sušils nuo jūsų prisilietimo. Dirbtinė oda ir toliau liks vėsi. Šis metodas itin parankus, jei oda tikrinama lauke, esant šaltam orui.

Taip pat labai svarbu surasti ir atidžiai apžiūrėti išvirkščią neužsiūtos medžiagos pusę. Ją galite rasti, pavyzdžiui, šalia batų raištelių. Jei oda yra dirbtinė, „blogojoje“ jos pusėje pasimatys jai būdingas plėvelės sluoksnis. Dar vienas tikėtinas variantas – audinys, ant kurio klijuojama dirbtinė oda. Jei oda yra natūrali, ji bus vieno sluoksnio – gana tankaus ir storo.

Odos autentiškumą taip pat galima patikrinti pagal kontaktą su drėgme. Ant abejotinos kilmės odos užlašinkite keletą lašų vandens. Natūrali oda sugers visą vandenį ir toje vietoje šiek tiek patamsės. Nuo dirbtinės odos vanduo iš karto nutekės.

Be to, prie natūralios odos pavyzdžių visuomet būna pridėti odos pavyzdžiai. Jie paprastai būna storesni, negu ta medžiaga, iš kurios gaminamos klastotės.

Taigi, kaip matome, išsiaiškinti gaminio kokybę ir natūralumo lygį nėra sudėtinga. Juk sakoma, kad atsarga gėdos nedaro. Būkite budrūs!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)