1. Skatina sparčiau gyti žaizdas

Pragulų, opų, nudegimų ir kitokių gilių žaizdų gydymui tinka ir cukraus terapija. Cukrus turi gydomųjų ypatybių, nes sugeria vandenį, kuris yra puiki terpė daugeliui bakterijų. Cukrus ištraukia skystį iš žaizdų, sukuria nepalankias sąlygas ligas sukeliantiems mikroorganizmams, ir šie žūva. Jei įsipjovėte, drąsiai pabarstykite žaizdą cukrumi – žaizda greičiau sugis.

2. Gaudyklė musėms ir širšėms

Šiltuoju metų laiku atsiranda įvairių vabzdžių, ypač erzina visur skraidančios musės. Ypač nemalonu, jei tenka kabinti namuose lipnią juostelę. Kita bėda – širšės. Jos įkyrios, o jų įkandimai skaudūs, gali sukelti alerginę reakciją. Norėdami apsisaugoti nuo įkyruolių, išbandykite cukraus gaudyklę: įberkite cukraus į vandenį, išmaišykite, kad būtų gana tirštas tirpalas, jį užvirinkite ir palikite atvėsti. Paskui supilstykite į buteliukus siaurais kakleliais ir pastatykite tose vietose, kur atskrenda daug musių ir širšių. Saldaus kvapo privilioti vabzdžiai suskris į buteliukus, o išskristi nebegalės.

3. Išvalysite žolės dėmes iš drabužių

Vaikai žaidžia, klūpo žolėje, jiems tai – smagus žaidimas, tačiau ant drabužių lieka dėmių. Neverta barti vaikų ar pirkti brangų skalbiklį. Paimkite šiek tiek cukraus, įpilkite truputį vandens, kad gautumėte tirštą košelę. Jos užtepkite ant žolės dėmių, palikite 30–60 min., priklausomai nuo nešvarumo lygio. Paskui nuplaukite košelę, o drabužius išplaukite įprastu būdu.

4. Išvalysite kavamalę

Kavamalę periodiškai reikia valyti, ypač tuo atveju, jei ja malate ir riešutus ar kt. produktus. Suberkite į kavamalę pusę stiklinės cukraus. Malant peiliukai išsivalys nuo kitų produktų liekanų.
Įdomus faktas: senais laikais cukrus buvo toks brangus, kad jį vadino baltuoju auksu. Beveik iki 18 a. vidurio arbatą su cukrumi galėjo sau leisti tik turtingi žmonės. Praėjusio amžiaus viduryje Europoje jį laikė gydomąja priemone ir pardavinėjo vaistinėse. Šiais laikais cukrus naudojamas farmacijos, kosmetikos ir daugelyje kitų sričių.

5. Sūris ir miltų gaminiai ilgiau išliks švieži

Jei norite, kad sūris, bandelės ar pyragas ilgiau išliktų švieži, į hermetinę pakuotę kartu su produktais įdėkite kelis cukraus gabalėlius. Cukrus sugers drėgmę, todėl neįsimes pelėsis.

6. Sušvelnins nudeginto liežuvio skausmą

Kiekvienam yra tekę nusideginti liežuvį karštu gėrimu ar maistu. Cukrus padės numalšinti perštėjimą. Įsidėkite gabalėlį cukraus į burną – jums akimirksniu palengvės. Jei neturite gabalinio cukraus, įsidėkite į burną šaukštelį cukraus.

7. Trąša gėlių puokštėms

Norisi, kad gėlių puokštė kuo ilgiau stovėtų. Gyvų gėlių gyvenimą pratęsite, įbėrę cukraus ir įpylę acto. Cukrus maitins gėles, o actas neleis daugintis bakterijoms, sukeliančioms stiebų puvimą. Į vazą su vandeniu įberkite 3 šaukštus cukraus ir įpilkite 2 šaukštus acto. Nepamirškite išmaišyti, tik tada merkite gėles. Kas dvi dienas keiskite vandenį (berkite ir naujo cukraus, pilkite naujo acto).

8. Kūno šveitiklis

Patikėkite – odai bus naudinga, jei nusišveisite cukrumi, maudydamiesi duše. Paimkite sunokusį bananą (geriausiai tiks toks, kurio odelė jau beveik ruda), nulupkite, sutrinkite šakute. Į šią košelę įberkite 3 šaukštus cukraus, įpilkite 1 šaukštelį alyvuogių aliejaus, viską kruopščiai išmaišykite. Mišiniu pasitepkite odą, pamasažuokite ir nusiprauskite. Procedūros metu cukraus kruopelės nušveis negyvas ląsteles, išlygins odą, o alyvuogių aliejus ir bananas sudrėkins ir pamaitins.

9. Nuvalysite nuo rankų tepalo dėmes

Atliekant kai kuriuos darbus, pvz., remontuojant automobilį, išsitepaluojate rankas. Laimė, cukrus be vargo įveiks ir tokias dėmes. Užsiberkite ant rankų cukraus, patrinkite, paskui nusiplaukite su muilu. Delnai bus minkšti, švarūs, nuo cukraus net švelnesni, taigi nereikės nė kremu tepti.

10. Praeis žagsulys

Prasidėjus žagsuliui, vieni geria vandenį, kiti sulaiko kvėpavimą. Esame skirtingi, šie metodai ne visiems suveikia. Jei vis dar žagsite, prarykite niekuo neužgerdami šaukštelį cukraus. Kaip žada amerikiečių profesorius Andre Dubois, žagsulys labai greitai praeis, nes cukrus veikia nervų sistemą ir siunčia signalą diafragmos raumenims nustoti susitraukinėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)