Karališkoji sodininkystės draugija (RHS), kuri šią parodą rengia Christopherio Wreno pastatytos Čelsio karališkosios prieglaudos teritorijoje, atšaukė keraminių sodo figūrėlių su skrybėlėmis ir barzdomis draudimą, kad surinktų lėšų RHS labdaros fondui, remiančiam sodelius mokyklose.

Maždaug 100 nykštukų, kuriuos papuošė dainininkas Eltonas Johnas, aktorė Helen Mirren, „Dauntono abatijos“ (Downton Abbey) scenarijaus autorius Julianas Fellowesas ir kitos įžymybės, buvo apgyvendinti prie Didžiojo paviljono parodos centre. Juos galima įsigyti aukcione „e-Bay“.

Parodos direktorės pareigas einanti Sarah Easter sakė, jog RHS norėjo, kad tie nykštukai suteiktų truputį džiaugsmo ir kad būtų atkreiptas dėmesys į tai, kaip svarbu vaikams pabūti gryname ore, pažinti gėles, daržoves ir vaisius.

„Tai teikia didžiulę naudą sveikatai, yra geras atsipalaidavimo būdas ir mankšta, (be to), nepakankamai vertinamas sodininkystės dizaino aspektas“, - sakė ji.

Sodininkavimas - ne tik suaugusiems

Britų popmuzikos dainininkė Lily Allen „Reuters“ sakė, kad sodininkavimas ypač svarbus jaunimui, kurį supa planšetiniai kompiuteriai ir išmanieji telefonai.

„Manau, kad šiais laikais yra tiek daug „greitų“ dalykų, kad galbūt visai gerai jaunimui... auginti (augalus), rūpintis jais ir stebėti, atsipalaiduoti ir sužinoti, kas yra kantrybė", - sakė ji, vaikštinėdama tarp daugiausia žilagalvių svarbių asmenų ir sodininkystės entuziastų.

Čelsio gėlių parodoje, kuri garsėja tuo, kad išpopuliarina augalus iš viso pasaulio ir jau pamirštus favoritus, tokius, kaip rožės, šiemet turėtų apsilankyti daugiau kaip 160 tūkst. lankytojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją