„Kuriant šios kavinės interjerą įvyko tas pats, kaip ir su meile Italijai – visi, kas ten nebuvę, nesupranta, kodėl ja dauguma taip susižavi, o pabuvę nesupranta, kodėl dar yra tokių, kurie ja nesižavi. Toskanos saulės dvelksmas šeimyninės itališkos užeigos interjere, Kaune nuteikia gerai, kaip kad ir karšta Italijos saulė, daranti stebuklus.

Saulė, kuri praskaidrina niūrias mintis ir gydo sielos žaizdas, sužavi ir stulbina Italijos grožiu ir čia gyvenančių žmonių šiluma, pražadina naujam gyvenimui. Gyvenimui, kupinam juoko, netikėtumų ir, žinoma, meilės. Nenutrūkstama meiles istorija Toskanai persikelia į kavinę „Da Gida“. Čia rytas pradedamas nuo mažo puodelio espreso kavos, malonaus pokalbio, nuo šypsenos. Ar kas gali būti geriau?“, – pasakoja dizainerė.

K. Grybaitė pasakoja, kad sukurti išskirtinį kavinės interjerą jai prireikė mėnesio. Jos kolegė Rasa sienas tapė dvi savaites, tačiau dar teko luktelėti specialiai pagamintų baldų. Kol Kaune buvo kuriama mažoji Toskana, kavinės savininkai keliavo po tikrąją Toskaną Italijoje, o grįžę liko labai patenkinti pasikeitimais.

„Kurdama interjerą turėjau viziją pateikti sienose daug vizualinės informacijos, kad jaukiai besišnekučiuojant būtų dar ir į ką pažiūrėti. Vieni čia ras nupieštą seną „Fiat’uką“, kiti „Žiguli’uką“, o treti pamatys seną senutėlį „Mercedes’ą“, dar kiti išvys ant laiptų gulintį nutapytą savo augintinį. Pagrindinis tikslas kuriant interjerą buvo vizualiai padidinti erdvę ir sukurti jaukią atmosferą, ką gana sunku padaryti turint labai mažą kavinukės erdvę – kartu su baru tik 29 kvadratiniai metrai“, – sako dizainerė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)