Baltos durys didina erdvę

Mes žinome, kad sovietiniais laikais visuose butuose buvo dedamos baltos spalvos vidaus durys. Projektuotojai tada tam turėjo savų sumetimų – tokie butai buvo labai maži, todėl reikėjo bent jau vizualiai praplėsti erdvę.

Patarimas: Baltos durys padės vertikaliai padidinti patalpas. Jeigu norite, kad lubos atrodytų aukščiau, baltos durys – puiki išeitis.

Interjero deriniai su baltomis durimis

Baltos durys interjere, matyt, pats universaliausias dizaino elementas, koks tik gali būti. Jos tiks absoliučiai prie bet kokio stiliaus interjero.

Su balta spalva galima derinti bet kokias kitas spalvas. Tai gali būti artimos spalvos – smėlinė, kreminė, šviesiai pilka – arba visiškai skirtingos – juoda, sodriai mėlyna, oranžinė. Visas spalvų spektras puikiai atrodys derinant su baltomis vidaus durimis.

Patarimas: Jeigu jūs norite baltas duris paversti akcentu, tai jas derėtų derinti su juoda ar kita kontrastuojančia spalva. Jeigu pageidaujate, kad, priešingai, durys nekristų į akis, tai šalia turėtų būti tik šviesių atspalvių daiktai. Vis dėlto, baltos durys yra tokios įprastos, kad paprastai į jas dėmesys nekreipiamas, todėl rekomenduojama sukurti kontrastą.

Ypač efektingai baltos durys žiūrėsis derinant jas su šaltomis spalvomis: tamsiai mėlyna, violetine, pilka. Pavyzdžiui, skandinaviško stiliaus interjere.

Baltos durys taip pat aktualios bet kokio biuro interjere. Jos čia atrodys oficialiai ir dalykiškai.

Kaip baltoms durims suteikti patrauklumo

Jeigu interjere pasirinkote baltas duris, nesinorėtų, kad jos taptų nepastebimomis. Kad jos taptų akcentu, galima pasitelkti keletą gudrybių.

Pirma, nupirkite neįprastą furnitūrą. Visada dėmesį atkreips originalių formų rankenos. Reikia parinkti tokias medžiagas, kurios vizualiai kviečia prisiliesti, pavyzdžiui, chromuotą metalą.

Antra, baltas vidaus duris galima įstiklinti. Tai gali būti matinis nepermatomas stiklas arba, priešingai, skaidrus. Baltose duryse itin originaliai atrodys ir veidrodiniai ar tonuoti stiklai.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)