Kalbant apie stilių, balta lygiai taip pat puikiai atrodys tiek klasikiniame, tiek Provanso ar moderniame skandinaviškame interjere. O šios spalvos bijančius dėl teplumo, galima nuraminti: šiuo laiku baldų apmušalų ir plaunamųjų dažų bei tapetų įvairovė leidžia pasirinkti tinkamą variantą net turintiems mažų vaikų ar gyvūnų.

Didina erdvę

Susidomėjimas baltos spalvos panaudojimu interjere kilo praėjusio amžiaus ketvirtajame dešimtmetyje. Septintajame ji puikiai papildė minimalistinius interjerus, padėdama akcentuoti jų lakoniškumą. Baltos spalvos gausu ir skandinaviško stiliaus interjeruose.
Ši spalva dažniausiai asocijuojasi su švara ir gaiva. Ji atspindi šviesą, todėl kambarys tokios spalvos sienomis atrodys didesnis ir šviesesnis. Būtent dėl šios priežasties balta spalva yra nepakeičiama nedidelėse patalpose.

Išryškina detales

Kita vertus, viena balta spalva gali atrodyti nuobodžiai ir pernelyg steriliai. Todėl interjerui papildyti galima rinktis įvairių atspalvių detales, kurias balta puikiai išryškins. Geriausia žinia ta, kad ši spalva dera praktiškai prie visų kitų.
Nors specialistai pataria vengti ryškaus kontrasto – tik baltos ir juodos spalvos derinimo. Pastebėta, kad kai kuriems žmonėms tokiuose interjeruose ima skaudėti akis ir galvą.
Tad siekiant sukurti kontrasto įspūdį geriausia naudoti nedideles detales. Pavyzdžiui, dekoratyvias pagalvėles.
Dažniausi spalvų deriniai su ruda, raudona, oranžine, žalia ir šį sezoną itin madinga graikiška mėlyna. Spalvingomis detalėmis: rankšluosčiais, indais, užuolaidomis, kilimais ar pagalvėlėmis, galima pagyvinti erdvę.
Pastarąsias, atsibodus, galėsite pakeisti ir vėl džiaugtis nauju interjeru. Be to, balta padeda pakeisti bet kurios spalvos sodrumą.

Sujungia į visumą

Net jei baltos spalvos nesirenkate kaip pagrindinės savo interjere, kai kurių tokios spalvos detalių ar baldų pasirinkimas gali sukurti išbaigtumo įspūdį. Specialistai pataria, kad balta galima nebijoti „žaisti“ net virtuvės ar valgomojo erdvėse. Tereikia pasirinkti tinkamas medžiagas, pavyzdžiui, odą.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)