Joje eksponuojami geriausi prestižinį Pramoninio dizaino asociacijos (ADI) apdovanojimą „Compasso d‘Oro“ („Auksinis skriestuvas“) gavę interjero gaminiai. Pristatomi baldai ir interjero gaminiai atspindi istorinius 50 metų teikiamų ADI apdovanojimų etapus. Iš viso parodos lankytojai išvys 80 italų eksponatų, kurių 20 atkeliavo iš Lacijo regiono – itališkojo dizaino lopšio.

„Per visą savo istoriją Italijos dizainas nesiribojo vien siekiu kurti modernias industrines formas. Dizainas formavo skonį, visuomenę, įtakojo pramonę, rinką ir parodė, kiek gali būti vertingas technologijos ir netikėtų estetinių sprendimų jungimas, siekiant vis aukščiau iškelti kokybės kartelę“, - teigia ADI asociacijos viceprezidentas Maurizio Morgantinis.

Bendradarbiaujant su Lietuviško dizaino forumu, parodos rėmuose taip pat vyks Lietuvos dizaino paroda „10 x geriau“. Paroda sudaryta iš trijų dalių – profesionaliojo daiktų dizaino ekspozicijos, Lietuvos grafinio dizaino asociacijos kuruojamos grafinio dizaino specialistų darbų ekspozicijos ir Vilniaus dailės akademijos bei jos filialų kituose Lietuvos miestuose pristatomos studentų dizaino parodos.

Profesionaliojo daiktų dizaino ekspozicijos pagrindas – jau XXI amžiuje sukurti dizainerių darbai, realizuoti įvairių baldų kompanijų. 25 objektai pateikiami ir nuotraukose ir „gyvai“.

Paroda Vilniaus Rotušėje veiks iki birželio 30 d. Įėjimas nemokamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją