Pasak VDA Architektūros ir dizaino fakulteto dekano Juozo Palaimos, jau daugelį metų pirmoji birželio pusė VDA - labiausiai įtemptas metų laikas, nes visų penkių fakultetų bakalaurai ir magistrai viešai gina baigiamuosius darbus.

“Baigiamojo darbo gynimas – studijų Dailės akademijoje kulminacija. Jo metu studentas parodo, ką yra išmokęs. Deja, be valstybinės egzaminų komisijos narių, bendrakursių, artimųjų, dažniausiai niekas daugiau šių dažnai puikių darbų nemato. O juk menininkui labai svarbu būti kuo anksčiau pastebėtam” - sakė J. Palaima.

Vilniaus dailės akademijos fakultetuose Vilniuje, Kaune, Telšiuose ir Klaipėdoje studijuoja beveik 2 tūkstančiai studentų, 50 dailėtyros doktorantų ir meno aspirantų. Jiems dėsto daugiau kaip 250 dėstytojų, žymiausių Lietuvos menininkų ir mokslininkų.

Bakalauro darbų paroda veiks iki birželio 29 dienos. Birželio 27-ąją Dailės akademijoje ketinama atidaryti geriausių magistro darbų parodą „Mano meno namai”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją