Į parodą atvykusių užsienio svečių teigimu, Lietuvos floristika turi gražią ateitį. Tokį didelį jaunimo susidomėjimą floristika, Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų rengimo centro floristės Genovetos Zuokienės teigimu, sukėlė ir šalies mokytojams surengti kelių dienų floristikos kursai, tad konkurse noriai dalyvavo nemažai susipažinusių su šiuo menu vidurinių mokyklų moksleivių.

G.Zuokienės manymu, kitais metais vertėtų rengti parodą vien tik iš mėgėjų darbų, juolab, kad dalyvaujančių profesionalų kasmet mažėja – pernai buvo 9, o šiemet – tik 5.





Floristų darbai buvo vertinami pagal bendrą išvaizdą, originalumą, idėjos išraišką, spalvinį sprendimą ir techninį darbo atlikimą. Didįjį prizą profesionalių floristų konkurse laimėjo Jelena Bogdan iš Vilniaus (salonas “Florissima”), pirmoji vieta atiteko Gritai Vaišnoraitei iš Vilniaus (salonas “Tano”), antroji – pernai metų laureatui kauniečiui Arūnui Pociui (salonas “Magonija”) ir trečioji – taip pat gerai žinomai pernykščio moksleivių konkurso pirmosios vietos Danutai Grajauskienei (Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų rengimo centras). Vilties prizas paskirtas mokytojai iš Jonavos Rasai Lybienei.

Beveik 60 mėgėjų rungėsi dviejose grupėse – A (aukštųjų, aukštesniųjų bei profesinių mokyklų moksleiviai) ir B (vidurių mokyklų bei gimnazijų moksleiviai). A grupėje išrinktos net 3 gražiausios eglutės – tai Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų rengimo centro moksleivių Jolitos Miklovienės, Dainos Rapiuk – Kotovos ir Nerijaus Navicko darbai. Už gražiausią girliandą apdovanota Kauno buitinių paslaugų ir verslo mokyklos moksleivė Edita Skirnytė.

B grupėje daugiausia taškų surinko ir gražiausią girliandą padarė Mielagėnų pagrindinės mokyklos moksleivė Rūta Sakalauskaitė, o gražiausiu koliažu pripažintas Jonavos J.Vareikio pagrindinės mokyklos moksleivės Mildos Ginelevičiūtės darbas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją