Laura Dailidėnienė padarė net tris kiaušinius! Ir per vieną naktį. Sako, tik išgirdusi pasiūlymą, ėmusi dairytis aplink ir jos įkvėpimo šaltiniu tapo netgi kavinėje augantis kaktusas. Paskui gimė jo giminaitis kaštonas ir švelnus, tarsi rasos lašeliais, stiklo karoliukais apkibęs žalias gražuolis. Savo kūrybos paslaptimis jaunoji dizainerė žada dalintis su savo mažuoju sūneliu.

Indrė Budreckytė taip pat ilgai negalvojo, koks bus tas kiaušinis. Mums paskambinus, ji tai jau paprasčiausiai žinojo! Šiemet debiutavusi “Mados infekcijoje”, savo kolekcijos motyvus Indrė panaudojo ir kurdama kiaušinį. Velykų dizainerė sakė labai laukianti, nes tai puiki proga pabendrauti su šeima ir paskambinti tiems, su kuriais jau seniai nekalbėjo. Indrė prisipažino, kad namuose pas mamą yra netgi kiaušinių dažymo “fabrikėlis” – ten jos susėdusios su mama jau daug metų prieš Velykas dažo kiaušinius bičių vašku.

Gabrielė Januškevičiūtė savo kiaušinį tiesiog… aprengė! Taip taip, ant jo visokiomis pozomis puikuojasi kiškiai iš paskutiniosios dizainerės kolekcijos "Kas gyvena Žolėje?" Tamsioji kiaušinio pusė simbolizuoja besitraukiančią žiemą, o šviesioji – taip laukiamą pavasarį.

Ramunės Strazdaitės sukurtas kiaušinis – tarsi nedrąsi pavasario nuojauta ir simbolizuoja ateinantį džiaugsmą. Kiaušinį dizainerė padarė iš trapių augalų šakelių. “Norėjau lengvos ir erdvinės formos, nes pavasaris man yra gaivuma, žaluma… Velykos – pavasarinė šventė, tarsi žingsnis, kurį žengus viskas atgimsta”, - sakė Ramunė.

Vitalijus Čepkauskas iš stiliaus namų “Trinitė” sukūrė papuošalą ant kaklo - žmogeliuką. Kiaušinį čia simbolizuoja žmogeliuko galva, kuri vienoje pusėje turi berniuko, kitoje – mergaitės veidą. “Juk ir kiaušiniai būna ir berniukai, ir mergaitės”, - pokštauja dizaineris. Vaikystėje dizaineris sako labai mėgęs kiaušinius skutinėti, dabar marginimo procedūrą jau perimantys vaikai – per Velykas ant stalo puikuojasi didžiulis krepšys visokiausiais būdais išdažytų kiaušinių (Nedidelė paslaptis – Velykų proga Vitalijus jų sudoroja net 10! Sako, skaniausia - su krienais ir grietine).

Aistės Baranauskienės kiaušinis – pats didžiausias. “Tai tarsi žiemos liekana, kadangi žiema dar šėlsta”, - šypsosi dizainerė. O iš tikrųjų šis kiaušinis – tai paskutinės Aistės kolekcijos “Atėjo laikas aprengti Sniego žmogaus moterį” atspindys. Toks šiltas, minkštas ir patogus.

Dizainerė Sandra Straukaitė išdūmė į Maskvą, kiaušinį įgaliojusi nudažyti savo sūnų Gustą. Ir ką gi – Gustas neapvylė – nudažė net du kiaušinius. Išmargino juos dailiomis bangelėmis ir lašeliais. Šiaip dažniausiai kiaušinius margina su mama – dažo kiaušinių lukštų nuoviru su kruopomis ir žolelėmis.

Julianas Fedo sukūrė tikrą Velykų instaliaciją – jo kiaušinyje įmontuota lemputė su jungikliu ir jis šviečia. Instaliacijos pavadinimas – maldos dalis “Tebūnie šventas Tavo vardas”. Julianas Velykas visuomet švenčia su savo šeima, o į kiaušinių marginimą stengiasi žiūrėti su humoru – štai pernai ant kiaušinių jis išpaišė Europos Sąjungos simbolius – gi mes jau Europoje!

Julija Žilėnienė sukūrė medinius kiaušinėlius, papuošdama juos spalvotais Swarovski kristalais. Tai gali būti ir papuošalas ant kaklo, ir smagi interjero detalė. Neseniai pradėjusi dirbti su medžiu, Julija sako niekaip negalinti pabaigti – medis ją pakerėjo savo šiltumu. Velykos dizainerei asocijuojasi su pusryčiais pas tėvus ir labai sočiu sekmadieniu. O kiaušinius labiausiai patinka dažyti archainiu būdu – su svogūnų lukštų nuoviru.

Jurgitai Januškevičiūtei Velykos – tai ne kiaušinių valgymas, o jų dažymas. Todėl ir šiemet, nors Velykas sutiks kalnuose, vežasi pilną krepšį marginimo priemonių. Labiausiai dizainerei patinka išdekoruotus kiaušinius dovanoti draugams. Koks marginimo būdas mėgstamiausias? Savitas. Ir kiekvieną kartą vis kitoks. “Priklijuoju visokių veidrodėlių, medžiagėlių, karoliukų, uodegėlių”, - dalijasi paslaptimis Jurgita. Jos DELFI padovanotas kiaušinis – tikras plunksnuotas pavasario pranašas – švelnių pastelinių spalvų, dekoruotas spindinčiais karoliukais.

Dar viena šiemetinės “Mados infekcijos” debiutantė Dalia Atkočiūnaitė sukūrė tikrą “kiaušininį” medalį. Ir labai atsakingai pareiškė: “Šį apdovanojimą “skiriu” Šv.Velykų karaliui Jo Didenybei Omletui arba karalienei Jos Didenybei Kiaušinienei". Medalis tikrai vertas šitos iškilmingos dedikacijos. “Pelėda” save pavadinusi dizainerė sakė niekada netinginti, visiems nuėjus miegoti, paruošti kokią malonią Velykinę staigmeną.

Daiva Urbonavičiūtė ir mados namai “Zoraza” pristatė medinį kiaušinį – papuošalą, inkrustuotą Swarovski kristalais. Velykos dizainerei – vilties šventė pagaliau sulaukti taip išsiilgtos žalios spalvos. Labiausiai Daivai patinka vienspalviai kiaušiniai, dažyti su svogūnų lukštais – tai tobulo kiaušinio pavyzdys.

Aleksandras Pogrebnojus savo kiaušinį atvežė paskutinis. Suprantama, tikriausiai taip ilgai drožė tam medinukui akinius. O gal buvo nulūžusi jo nosis? “Kodėl kiaušinis toks, o ne kitoks, manau, visi supras”, - šelmiškai šypsojosi Aleksandras. Anot jo, “kartais reikia būti truputį mediniu”. Velykų ir Kalėdų sakė nelaukiantis – jos pačios užgriūnančios netikėtai, nes visas dizainerių gyvenimas matuojamas kolekcijomis. “Kiaušinių dažymas? O kas tai yra? Kiaušiniai turi būti mediniai!” - tvirtai nukirto dizaineris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją