Kiniški antikvariniai daiktai buvo madingi nuo kolonijinės Britanijos laikų, tačiau pastaruosius dešimt metų regima ypač didžiulė susidomėjimo klasikiniais kiniškais baldais banga. Jų rafinuotas paprastumas ir grožis dera tiek modernioje, tiek tradicinėje aplinkoje, sukurdamas stebėtiną harmoniją ar stulbinamai imponuojančius kontrastus.

Kiniškas pasirinkimas

Nors kiniškas interjeras turi daug bendrų bruožų, vis dėlto šalies dydis ir daugybė subkultūrų įtakoja interjero variacijas kiekvienoje provincijoje. Klimato skirtumai, medžiagų prieinamumas, regioninės skirtybės – visa tai nulemia gaminių stilių ir kokybę.

Pavyzdžiui, Šanchajaus balduose ir interjero detalėse atsispindi europietiška įtaka (ypač art deco stilius), tuo tarpu tolimesni regionai yra artimesni tradicinėms kiniškoms formoms.

Eklektika, kuri nūdien taip ryškiai dominuoja interjero dizaine, leidžia rytietiškų baldų siluetus ir tekstūras be jokio vargo suderinti su aptakiomis šiuolaikinio interjero linijomis. Jie puikiai dera su moderniomis angliškojo ir europietiškojo periodo detalėmis ir net buvo naudojami drauge su afrikietiškais daiktais.

Dažnai manoma, kad kiniški baldai turi būti gausiai ornamentuoti ir dekoruoti, tačiau kaimiški baldai yra paprasti, kuklaus dizaino, dekoruoti tiek, kad sudarytų bendrą visumą su aplinka. Vienas vienintelis daiktas gali daryti poveikį kambariui, anaiptol neužgriozdindamas jo erdvės, todėl tai idealus pasirinkimas minimalistiniam interjerui. Tuo tarpu neįprasti daiktai gali sukurti stulbinantį įspūdį tiek komercinėje, tiek gyvenamojoje aplinkoje.

Rytai sutinka Vakarus

· Pabrėžkite stilių kontrastą, sustatydami kiniškas kėdes aplink žvilgantį stiklinį pietų stalą arba paprastas šiuolaikines kėdes derinkite su kinišku stalu. Lengviau surasti derančias kėdžių poras, nei visą rinkinį, todėl sujunkite porą drožinėtų kėdžių su mišriomis berankių kėdžių poromis. Subtilūs spalvų ir detalių skirtumai šiuos derinius padarys dar įdomesnius.

· Sudėliokite vienodus daikčiukus ant rytietiškų spintelių, kad sukurtumėte aukščio įspūdį ir sukeltumėte susidomėjimą. Pavyzdžiui, šonu padėkite odinį lagaminą ir ant jo sugrupuokite tris vandens kibirėlius, tamsiai raudonas dėžutes ar ryžių krepšelius.

· Naudokite kabyklas rankšluosčiams laikyti ultramodernioje vonioje.

· Naudokite ryžių krepšelius vazoninėms gėlėms, žurnalams, servetėlėms ir stalo įrankiams laikyti.

· Glazūruoti keraminiai valgomųjų lazdelių laikikliai puikiai tinka laikyti pieštukams ir plunksnakočiams, o keraminės atramos galvai - stilizuotoms baldų kompozicijoms.

· Stalams išbandykite didžiulius odinius lagaminus, bambukines ar Šanchajaus dėžutes. Tai gali būti sluoksniniai maisto padėklai, kurie taip pat gali būti skirtingų aukščių.

· Įdomiai atrodo poromis naudojamos kiniškos širmos. Jos gali būti įvairių dydžių. Vidutinio dydžio sulankstomos širmos skiria kambarį į atskiras zonas, didelės kuria didingų, egzotiškų durų įspūdį.

· Suraskite namuose vietos ir tokiems netradiciniams dalykėliams kaip kiniškos kambario ar rankų šildyklės, ar geležiniai Chingų dinastijos vazonėliai. Dažnai architektūros detalės - kronšteinai, apvadai, sąramos - gali būti naudojamos kaip stalo atramos ar sujungiamos su veidrodžio rėmais.

· Spintelės ir bufetai dažnai būna daugiau nei trijų metrų ilgio ir sudaro didingą įspūdį. Kadangi paprastai jie yra siauri ir ne aukštesni nei 1,1 metro, jie gali puikiai pasitarnauti valgomajame.

· Pinigų dėžutės ar kirpėjo suoleliai gali būti transformuoti į įdomų kavos staliuką, sujungiant juos stiklu.

· Rytietiška įtaka – tai paprasto, nesujaukto stiliaus kūrimas. Naudokite raudoną spalvą kaip pagrindinį akcentą papildyti natūralius rytietiško interjero šešėlius.

· Aukštoje skaidrioje vazoje įdėkite bambuką greitai paruošiamoms gėlių kompozicijoms.

· Naudokite 7 cm ilgio bambuką kaip atramą valgomosioms lazdelėms.

· Sukurkite savo pačių rytietišką porcelianą naudodami keraminę plunksną.

· Ant grindų suklokite pagalvėles rytietiškai poilsio zonai sukurti.

· Laminuokite kinišką popierių padėklams, dembliams ar paveikslams ant sienų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją