„Kasmet (jau 13 metų) prieš Velykas rengiame metinę „ataskaitinę“ skiautinių parodą ir iki šiol ji neturėjo bendros temos. Kodėl rojus? Norėjosi gyvenimą padaryti įdomesnį.

Kadangi rojų kiekvienas suvokia savaip - tai plati tema - nusprendėme pasodininkauti ir taip visos sukūrėme vieną skiautinį „Rojaus sodas“, - DELFI sakė klubo vadovė, menininkė Aldona Tamonytė.

Tai netradiciškai sukomponuotas skiautinys ir 13 nevienodų blokų, kuriuose skiautininkės bandė atskleisti gamtos grožį, spalvingumą, į šią amžiną rojaus temą žvelgė šiuolaikinio žmogaus akimis.

„Šis skiautinys paskatino mus kurti darbus parodai ta pačia tema. Vienos menininkės į rojų pažvelgė tiesiogiai, kitos perteikė nuotaiką... Čia yra visko: ir gundymų, ir rojaus obuoliukų, ir štai Adomo sapnas“, - rodydama skiautinius pasakojo A. Tamonytė.

„Urtė“ – vienas seniausių skiautininkių klubų Lietuvoje. Šios įdomios tekstilės technikos mėgėjos susibūrė dar 1991 m. Čia puoselėjamos skiautinių meno tradicijos ir ieškoma netradicinių skiautinių atlikimo būdų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją