5 pasiūlymai Kalėdoms

Visus metus važinėdami po visame pasaulyje vykstančias kalėdinių dekoracijų muges, interjero salono „AlmiDecor“ dizaineriai atrenka patraukliausias kolekcijas, kurias metų pabaigoje pristato savo klientams. Šiais metais sostinės gyventojams ir miesto svečiams pasiūlyti penki būdai, kaip visiškai skirtingai, tačiau labai jaukiai ir originaliai papuošti savo namus.

Vienos garsiausių drabužių dizainerių Donatelos Versace garbei pavadinta „Verso“ kolekcija išsiskiria prabanga, juodos ir auksinės spalvų deriniais. Masyvūs juodų rožių žiedai, trapūs auksiniai paukšteliai, juodo aksomo kaspinai ir gležnos, auksiniais blizgučiais dengtos šakelės kol kas artimos retam lietuviui.

Kolekcijoje „Romanov“ galima atpažinti carinės Rusijos, Venecijos kaukių baliaus detales bei iš Romanovų dinastijos laikų kildinamą puošnumą.

Ryškiaspalvio povo plunksnų motyvai būdingi vienai naujausių šių metų „Pavo“ kolekcijai. Joje dominuoja ryškiai violetinė, sodriai žalia, skaisčiai mėlyna spalvos. Kompozicijos pagrindas šioje kolekcijoje yra palmės lapo formos dekoracijos, ant kurių komponuojami pasirinktų spalvų žaisliukai.

Pasak dizainerės-dekoratorės Ivonos Voicechovičienės, lediniu šalčiu ir balta spalva dvelkiančios kolekcijos „Aliaska“ įkvėpimo šaltinis buvo girios ir taigos. Krištolo skaidrumo ledą ir ką tik iškritusio sniego purumą imituojančios dekoracijos suteikia plunksnos lengvumo ir kiaurai perregimo ledo įspūdį.

Karališkoji „Royal“ kolekcija išsiskiria raudonos, auksinės, karamelinės, sviesto spalvų gama ir lengvesnių pustonių aidu. Šiltos, ugninės spalvos suteikia jaukumo, šventiškumo įspūdį.

Pagrindiniai skoningos eglutės puošybos principai

Eglutėms puošti skirtų žaisliukų dydis nėra labai svarbus. Nepriekaištingos kompozicijos pagrindas – sugebėjimas skoningai tarpusavyje suderinti turimas dekoracijas. „Dideli burbulai ir dekoratyvios šakelės yra akcentas, o likusi erdvė užpildoma girliandomis, mažesniais žaisliukais“, - aiškina dizainerė.

Žaliaskarė pradedama puošti prie didžiausių dekoracijų priderinant mažesnes. Norint išvengti neskoningo, perkrauto dekoro, visų pirma, reikia atsirinkti tarpusavyje derančius papuošimus, juos sudėlioti ant pasirinktos eglutės, o tada nurinkti sunkumo įspūdį sukuriančius žaisliukus.

„Paprastai žmonės eglutes pradeda puošti ir krauna ant jų viską iš karto, tačiau pradžiai reikėtų paimti tris pagrindinius elementus ir padaryti kompoziciją. Tada imame kitą elementą ir išdėlioji tuščiose vietose, pasižiūri ar ne per daug, ar tinka. Taip puošiama iki pačių smulkiausių detalių“, - skoningo eglutės puošimo žingsnelius vardijo dizainerė, poros metrų žaliaskarę „aprengianti“ per porą valandų.

Taigi visi, norintys išskirtinės, skoningai papuoštos eglutės, jos puošybai turėtų skirti bent porą valandų.

„Kai kurie sako, kad vienodų spalvų dekoracijomis papuošta ir eglutė, ir stalas yra nuobodu. Tačiau man asmeniškai taip yra gražu, nes papuošimų dekoro elementai skiriasi tarpusavyje, todėl nebus papuošta identiškai, tačiau skoningai ir apgalvotai“, - priduria I. Voicechovičienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)