Japonijos menų festivalis ir III bonsai ir suiseki paroda šiemet lankytojus džiugina Tekančios Saulės šalies menų, kuriuos pristato beveik 80 dalyvių, gausa.

Didžiulė – beveik 200 bonsų paroda, kurią suvežė geriausi Europos meistrai, brangi kimono, japoniškų lėlių ir kardų ekspozicija, origami, sumi-e, tapybos ant šilko, fotografijos ekspozicijos, senovinės japoniškų degtukų dėžučių etikečių kolekcijos, tapybos ir skulptūros ekspozicijos.

Parodos ir festivalio organizatoriaus bonsai entuziasto Kęstučio Ptakausko teigimu, renginyje norėta ne tik pademonstruoti žymių meistrų darbus, bet ir supažindinti su įvairių menų atlikimo technikomis, kad lietuviai galėtų geriau pajusti Japonijos kultūros dvasią.

Parodos lankytojai gali stebėti įvairių Europos, JAV ir Japonijos meistrų atliekamas bonsai formavimo technikas – šeštadienį ir sekmadienį jas demonstruos Salvatore Liporace iš Italijos, Vaclavas Novakas iš Čekijos, japonas Uruchida Nobouichi, Gill Marriner iš JAV, Kevin Wilson iš Anglijos, Jurgen Zaar iš Vokietijos.

Norintys taip pat galės dalyvauti arbatos gėrimo ceremonijoje ir stebėti japoniškus kovos menus bei parodos kulminaciją – šeštadienį įvyksiančią japoniškų kardų kalimo demonstraciją, į kurią japonai atsiveža visą senovinę kalvystės įrangą. Šeštadienio ir sekmadienio vakarais parodos svečiams koncertuos profesionalūs Tekančios šalies muzikantų ir šokėjai.

Visas parodos dienas vyks paskaitos apie įvairius japoniškus menus – suiseki, sumi-e, kimono, ikebaną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją