aA
Nyderlandų dizaino studija “Studio Gorm” sukūrė virtuvės sistemą, susilaukusią gana prieštaringų vertinimų. Reiktų iškart pabrėžti, jog tai konceptualus projektas, kurį galima (ir reikia) tobulinti, bet įdomių idėjų čia nestinga.
„Studio Gorm“ virtuvė
© Gamintojo nuotr.

Šią virtuvę nesudėtinga pastatyti tuščioje erdvėje, o esant reikalui perkelti į kitą vietą kaip paprastą baldą. Tačiau žymiai svarbiau, jog joje, pasak autorių, maistą galima ne tik ruošti, bet ir auginti, saugoti, net kompostuoti.

Kai kurios idėjos atrodo išties patraukliai ir gali būti realizuotos, kitos - neatlaiko kritikos. Daugiausia komentarų susilaukė pakabinama indų džiovykla. Toks sprendimas tikrai padeda taupyti erdvę ir atrodo gana atraktyviai. Daugiau klausimų kelia idėja nuo indų varvantį vandenį naudoti po kabykla sustatytų augalų laistymui. Net ir ant idealiai išplautų indų, deja, cheminių plovimo skysčio likučių lieka, o jie tikrai pakenks augalams. Be to, mintis, jog dvidešimt vandens lašų gali išgelbėti pasaulį, skamba labiau populistiškai nei išties naudingai.

Ant stalviršio sustatyti neglazūruotos keramikos indai su buko dangteliais. Tokios dėžutės ne tik tinka duonos, česnakų ar svogūnų saugojimui, bet ir patogios auginti salotas ar daržoves. Žinoma, jei jas laistote ne tik nuo indų lašančiu vandeniu… Šie bukmedžio dangteliai – ir labai patogios pjaustymo lentelės.

Ergonomiškas ir patogus integruotos pjaustymo lentelės ir šiukliadėžės sprendimas – atliekas į specialią dėžutę patogu sušluoti, tačiau šią dėžę autoriai numatė maistinių atliekų kompostavimui. Pasak dizainerių, net 40 % nuo maisto ruošimo likusių atliekų gali būti kompostuojamos. Tačiau nepagalvota, kur dėti tuos likusius 60 %...

Vaisiams ir daržovėms šioje sistemoje numatyti specialūs kabliai po stalviršiu, ant kurių galima kabinti krepšius ar maišelius su maisto produktais. Ant šių kabliukų patogu sukabinti ir keptuves bei puodus, bet prieš tai patartina juos gerai išvalyti...

Dujinės viryklės padėklo paviršius dekoruotas efektingai atrodančiais augaliniais motyvais. Toks padėklas išties patogus, kai reikia nenaudojamus puodus paprasčiausiai perstumdyti, jų nenukėlinėjant.

Šioje virtuvės sistemoje nematyti šaldytuvo. Šaldytuvas paprastai būna vienas didžiausių elektros energijos naudotojų, o daugumai šaldytuve laikomų maisto produktų nereikalinga tokia žema temperatūra. Dizaineriai sukūrė specialius indus su dviem sienelėmis, tarp kurių pripildė vandens. Pasak autorių, vandens temperatūros visiškai užtenka vaisių, daržovių, kiaušinių, sūrio, sviesto laikymui. Bet kur tuomet laikyti šaldytą picą???

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Po skaudaus pralaimėjimo Karbauskis ieško kaltųjų: kad išdūrė valdančiuosius ir primokė Pranckietį (1)

„Iš raudonų Karbauskio akių ir pavargusio veido matyti, kad prieš antradienio posėdį naktis,...

Degančios Alytaus įmonės direktorius: netiesa, kad mūsų įmonėje buvo daugybė pažeidimų (74)

Juozas Cicėnas , jau savaitę degančios Alytaus padangų gamyklos „ Ekologistika “ vadovas,...

Žvėryno žemgrobiai provokuoja Šimašių: meras žada vėl traukti pjūklą (146)

Vilniaus Žvėryno mikrorajone iš žemgrobių per didelį vargą atsiėmus valstybinę žemę ir joje...

Lauras Bielinis. Manote, kad Seimo salėje buvo karšta? Dabar sužinosite, kas yra karštis (125)

Visi, kurie domisi politika, stebi užsitęsusią balsavimo „dramą“ dėl nepasitikėjimo Seimo...

Vilkiko priekaboje Anglijoje – 39 žmonių kūnai (47)

Anglijoje, Esekso grafystėje, vilkiko priekaboje rasti 39 žmonių kūnai, skelbia BBC.

Veterinarai pateikė oficialias išvadas dėl nugaišusio kiškio: pasitvirtino blogiausias scenarijus (174)

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba ( VMVT ) paskelbė oficialias išvadas dėl tyrimams...

Tamašunienė sureagavo į raginimus atsistatydinti: nesikratysiu atsakomybės, bet nuspręs vadovai (59)

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė , reaguodama į dėl jos atsistatydinimo renkamus...

Gyvai / „Baltik Vairas“ generalinis direktorius apie tai, kaip įmonei įveikti sunkius laikus (3)

Žilvinas Dubosas – „Baltik Vairas“ generalinis direktorius – laidoje „Boso valanda su...

Karpavičiaus broliui ir antrai žmonai teismas perdavė „Marijampolės pieno konservų“ administravimą (3)

Bendrovės „ Marijampolės pieno konservai “ administravimas perduotas paveldėtojams – velionio...

Trijų automobilių avarija Vilniuje, prie Vingio parko: sužalotas vaikas, susidarė spūstis (23)

Trečiadienį, 10.39 val., Vilniaus policijai, ugniagesiams gelbėtojams ir greitajai pagalbai...