Pastarosios ir aptariamos straipsnyje portale novate.ru.

1. Amoniakas

Amoniakas pražūtingas skruzdėlėms, tiesa, naudokite jį atsargiai. Iš pradžių išsiaiškinkite, kur susitelkę kenkėjai. Paskui pasigaminkite tirpalą: į 2 litrus vandens įpilkite 2 šaukštus amoniako, kruopščiai išmaišykite, gautu tirpalu gausiai paliekite kenkėjų susitelkimo vietas. Jei reikia, pakartokite procedūrą.

2. Soda su cukraus pudra

Skruzdėlės nemėgsta sodos. Yra du jų naikinimo būdai: pirmas – sumaišykite sodą su cukraus pudra ir užberkite ant skruzdžių susitelkimo vietos, antras – pasigaminkite tirpalą iš litro virinto vandens ir 2 šaukštelių sodos, kruopščiai išmaišykite ir užpilkite reikiamose vietose.

3. Actas su aliejumi

Actas – nuodas skruzdėlėms. „Cheminis ginklas“, saugantis derlių, gaminamas lygiomis dalimis sumaišius actą ir saulėgrąžų aliejų. Gautą skystį supilkite tose vietose, kur matyti vabzdžių susitelkimai. Priemonės efektyvumą pastebėsite jau po kelių dienų.

4. Cukrus ir boras

Dar vienas tirpalas skruzdėlėms naikinti – cukraus pudros ir boro rūgšties mišinys. Boro rūgštis miltelių pavidalu parduodama vaistinėse. Cukraus pudrą ir boro rūgštį sumaišykite lygiomis dalimis, paskui pabarstykite aplink skruzdėlyną. Po kelių dienų kenkėjų populiacija stipriai sumažės.

5. Nuo amarų – degutas ir muilas

Kenkėjus galima ne tik naikinti, bet ir nubaidyti. Šiam tikslui idealiai tinka vadinamosios liaudiškos priemonės. Viena iš tokių priemonių – beržo degutas; kaip žinote, degutas turi ryškų, specifinį kvapą, kurio nemėgsta daugelis vabzdžių, taip pat ir amarai. Kad poveikis būtų stipresnis, reikia įtarkuoti medicininio muilo su degutu. Tirpalui reikės: 10 litrų vandens, 15 g deguto, 50 muilo.

Muilą sutarkuokite, suberkite į vandenį, supilkite reikiamą kiekį deguto, viską kruopščiai išmaišykite. Šio tirpalo įsipilkite į buteliuką su purkštuku ir nupurkškite amarų apniktų augalų lapus, šakeles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)