Kad taip nenutiktų ir išvengtumėte įskilimų, įbrėžimų, reikia naudoti akrilinės vonios valymui skirtas priemones. Pasiskaitykite rekomendacijas ir pasitikrinkite, ar tinkamai prižiūrite akrilinę vonią.

Kategoriškai draudžiama

1. Abrazyviniai šveitikliai

Didžiausias akrilo priešas – šveitikliai su abrazyviosiomis dalelėmis. Sulig kiekvienu valymu abrazyviosios dalelės mažins vonios blizgesį. Galiausiai vonia blizgesio neteks, taps jautresnė pažeidimams. Dėl tos pačios priežasties patartina atsisakyti ir miltelių konsistencijos priemonių.

2. Chloras

Prastas sumanymas dezinfekuoti akrilo vonią chloru. Chloras šalina mikrobus, bet tuo pačiu nuo jo ims keistis vonios spalva – iš baltutėlės vonia taps pilkšva ar gelsva. Jei tęsite valymo priemonėmis su chloru, vonios paviršius pasidengs smulkiomis poromis, kuriose kaupsis dar daugiau mikrobų.

3. Acetonas ir amoniakas

Aštraus poveikio cheminiai preparatai kenkia akrilui. Jie ardo paviršiaus struktūrą, todėl atsiranda įtrūkimų, įbrėžimų. Dėl ilgo kontakto su acetonu akrilo paviršiuje gali atsirasti netgi plyšių.

Tas pasakytina ir apie amoniaką. Rekomenduojama nenaudoti akrilo vonios valymui priemonių su acetonu ir amoniaku, apskritai laikyti tokias priemones toliau nuo vonios.

4. Formaldehidas

Buitinė chemija, kurios sudėtyje yra formaldehido (arba propilparabenų, metilparabenų, butilparabenų) – tabu akrilo priežiūrai. Tokių medžiagų veikiamas akrilas yra. Prieš pirkdami valymo priemones, atidžiai perskaitykite jų sudėtį.

Valikliai

Patarimai, kaip prižiūrėti akrilo vonią

1. Reguliariai išplaukite vonią, neleiskite kauptis nešvarumams. Kas savaitę atlikite generalinį vonios valymą. Kiekvieną kartą nusimaudę išskalaukite vonią karštu vandeniu, kad ilgiau išsaugotume blizgesį.

2. Naudokite specialias akrilo paviršiams valyti skirtas priemones ar paprasčiausią muilą. Užtepkite valomosios priemonės ant minkštos kempinėlės (arba ją pamuiluokite) ir švelniais sukamaisiais judesiais išvalykite vonią, paskui – nuskalaukite švariu vandeniu.

3. Jokiu būdu nevalykite šiurkštesniąja kempinės puse, antraip rizikuojate subraižyti vonią. Jei vonia labai nešvari, netrinkite be saiko paviršiaus, ant dėmių užlašinkite citrinos sulčių, truputį palaukite, paskui išplaukite vonią.

4. Jei abejojate, ar turima valymo priemonė tinka akrilui, užtepkite jos mažai matomoje vonios vietoje. Paviršiaus struktūra nepakito? Vadinasi, galima naudoti.

5. Jeigu ant akrilo vonios paviršiaus atsirado įbrėžimų, ne tik galima, bet tiesiog būtina juos šalinti. Jums reikės gabalėlio veltinio, juo atsargiai trinkite vonios paviršių, kol neliks įbrėžimų. Kitas būdas – skystas akrilas, jis tinka tiek paviršiniams, tiek giliems įbrėžimams. Skysto akrilo nusipirksite statybinių reikmenų parduotuvėse. Išspauskite skysto akrilo ant subraižytų vietų ir išlyginkite paviršių mentele.

Tinkamai prižiūrima akrilo vonia tarnaus daug metų, nesusiraižys, nepakeis spalvos, nepraras blizgesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)