Skalbimas nepastebimai iš sunkaus ir nuobodaus užsiėmimo virto itin technologizuotu procesu. Bet kuriame prekybos centre rasite visą skyrių, kuriame išdėlioti patys įvairiausi skalbikliai, minkštikliai, balikliai ir kitokios švarai skirtos priemonės. Vis tik net ir Alpių gaivos ir kašmyro švelnumo laikais geros namų šeimininkės vonios kambaryje visada atsiranda vietos ūkiškam muilui. Patirties turinčios namų valdovės žino, kad egzistuoja bent kelios svarios priežastys pamėgti šią priemonę.

1. Padės atsikratyti riebalų sankaupų ir pleiskanų

Po galvos trinkimo įprastu šampūnu vietoje kondicionieriaus naudokite ūkinį muilą. Tada plaukus kruopščiai išskalaukite vandeniu su pora lašelių acto. Savaime suprantama, šiai procedūrai atlikti geriau rinktis aromatizuotą muilą, nes iškęsti subtilų natūralaus ūkiško muilo skleidžiamą „aromatą“ pavyks ne visiems.

2. Padės pašalinti spuogus nuo veido ir kūno odos

Pamėginkite kartą ar du per savaitę praustis ūkišku muilu. Tiesa, po tokių maudynių iš karto ant odos tepkite raminamojo ar drėkinamojo kremo. Svarbu žinoti, kad ūkinis muilas kur kas šarmingesnis nei veidui prausti skirtos priemonės ar paprastas kosmetinis muilas. Dėl šios priežasties ši priemonė neblogai dezinfekuoja ir padžiovina probleminę odą, tokiu būdu suteikdama galimybę atsisveikinti su akne.

Vis tik svarbu nepamiršti, kad jautriai odai toks valymas jokiais būdais netinkamas. Dar svarbu nepamiršti, kad per dažnai šios procedūros atlikti nerekomenduojama.

3. Detoksikuojamoji kūno procedūra

Pirties gerbėjams rekomenduojama beržinę vantą pamerkti į ūkinio muilo tirpalą. Šis triukas padės tobulai išvalyti odą, o kūnas galės lengviau kvėpuoti.

4. Priemonė nuo slogos

Pasireiškus pirmiesiems peršalimo simptomams rekomenduojama suvilgyti vatos diskus ūkinio muilo tirpalu ir apdoroti vidinę nosies šnervių dalį. Šiai priemonei pagyrų netrūksta, nes ji veikia ne ką prasčiau už populiariąsias dezinfekcines priemones.

5. Priemonė nuo pėdų grybelio

Grybelio pažeistą plotą patrinkite ant dantų šepetėlio uždėtu ūkiniu muilu, tada užtepkite jodo. Šarminė aplinka grybeliui nėra palanki, tik svarbu procedūrą kartoti reguliariai.

6. Dantų šepetėlio dezinfekcija

Dantų šepetėlį nakčiai palikite panardintą į muilo tirpalą. Ryte jį nuskalaukite verdančiu arba labai karštu vandeniu. Ši procedūra turėtų nuo dantų šepetėlio šerelių pašalinti visas bakterijas ir tokiu būdu netgi panaikinti nemalonaus burnos kvapo problemą. Vis tik svarbu nepamiršti apie būtinybę keisti dantų šepetėlį kas 3-4 mėnesius.

7. Greitas būdas atsikratyti mėlynių ir įbrėžimų

Pažeistą odos plotą kelis kartus per dieną tepkite ūkinio muilo tirpalu. Ši taktika padės įbrėžimus panaikinti kur kas greičiau.

8. Pagalba skilinėjantiems kulnams

Paruoškite kojoms vonelę sumaišydami 2 litrus karšto vandens, 1 arbatinį šaukštelį sodos ir 1 šaukštą trupinto ūkinio muilo. Ši procedūra turėtų dezinfekuoti pažeidimus ir pagreitinti odos atsinaujinimo procesą.

9. Apsauga nuo amarų ir kitų sodo kenkėjų

Muilo tirpalu galima nupurkšti kenkėjų pamėgtus augalus. Ši dideliu šarmingumu pasižyminti priemonė – saugus pesticidų atitikmuo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)