Reikia dar nušveisti viryklę, išvalyti orkaitę, mikrobangų krosnelę, nušveisti plyteles, išskalbti virtuvinius rankšluosčius ir prijuostę...

Šį sąrašą galima tęsti iki begalybės, juk virtuvėje reikia tobulos švaros – nuo jos priklauso mūsų sveikata ir gera savijauta.

Laimei, yra keletas neįprastų būdų, kaip palengvinti tvarkymosi procesą virtuvėje. Panaudojant, pavyzdžiui, majonezą arba kojinę.

Suintrigavome? Skaitykite straipsnį, kuriame atskleisime netikėtas greito ir veiksmingo virtuvės tvarkymo paslaptis.

1. Kokakola gartraukiui

Virtuvės gartraukis kasdien kenčia nuo didžiulio kiekio riebalų ir kvapų, dėl kurių jo filtrai tampa lipnūs, o pats įrenginys prasčiau atlieka savo funkcijas. Jei nenorite leisti visos dienos filtro valymui, reguliariai jį prižiūrėkite. Optimaliausias variantas – kartą per mėnesį. Tokiu būdu ant prietaiso nespės susikaupti daug riebalų, ir jūs lengvai juos pašalinsite.

Gartraukį veiksmingai išvalo gazuoti gėrimai, pavyzdžiui kokakola arba pepsikola. Ko gero jau esate girdėję, kad šie gėrimai daug geriau nei įprastos valymo priemonės įveikia bet kokius nešvarumus. Jums tereikia sudėti gartraukio filtrus į indą ar talpą, užpilti juos kokakola ir palikti kelioms valandoms (galima nakčiai). Ryte lengvai nuplausite atlipusius riebalus ir purvą – užteks 5 minučių.

2. Alkoholis taurėms

Pasirodo, alkoholį galima ne tik gerti iš taurių, bet ir juo taures valyti.

Jei nepavyksta nuvalyti dėmių nuo taurių iš stiklo ar krištolo, šiam tikslui naudokite vyną, konjaką, degtinę arba bet kokius kitus namie turimus gėrimus „su laipsniais“. Alkoholį su vandeniu reikia sumaišyti santykiu 1:1, gautu mišiniu sudrėkinti rankšluostį ir patrinti taures. Po tokios lengvos ir greitos procedūros jūsų indai spindės, įkyrios dėmės išnyks.

3. Popierinis rankšluostis šaldytuve

Nusprendus susitvarkyti virtuvę, nepavyks išvengti šaldytuvo valymo. Vargu ar kam labai patinka plauti šaldytuvą, užtat derėtų pasitelkti gudrybes. Pavyzdžiui, po daržovėmis ir buteliais patiesti popierinius rankšluosčius. Taip šaldytuve nesikaups kondensatas, kuris susidaro nuo šviežių daržovių arba aprasojusių talpų.

Be popierinio rankšluosčio tinka ir silicio dioksido pakeliai iš dėžės su batais, todėl nusipirkę naujus batus jų neišmeskite.

Įdomus faktas: paketėlius su silicio dioksido geliu galima naudoti ir siekiant prikelti naujam gyvenimui sušlapusį išmanųjį telefoną. Įdėkite telefoną į gilią lėkštę ir apdėkite pakeliais. Po paros galima telefoną įjungti.

4. Verdantis vanduo mikrobangų krosnelei

Jei jums nusibodo kelias valandas šveisti mikrobangų krosnelę, pasitelkite tokią gudrybę: įdėkite į ją lėkštę su vandeniu ir palikite skystį pavirti 4-5 min. Išskiriami garai padarys stebuklą – praktiškai visiškai išvalys krosnelę, ištirpdydami riebalus ir kitus nešvarumus. Jums tereikės mikrobangų krosnelės sieneles patrinti drėgna šluoste. Tokį būdą galima naudoti ir valant daugiafunkcį puodą.

Deja, orkaitei garai nepadės, teks ją šveisti rankomis.

5. Miltai prieš riebalus

Kartais nutinka tokios situacijos, kad nuo stalo, viryklės arba orkaitės viduje laiku nepašalinami riebalų pėdsakai, ir jie prikepa ar pridžiūsta. Įsisenėjusių riebalų praktiškai neįmanoma nušveisti minkšta kempinėle, todėl tenka griebtis metalinio šveistuko. Vis dėlto ne kiekvieną paviršių galima šveisti grubiu šveistuku. Tokiu atveju naudokite miltus – užberkite jų ant riebalų dėmės, palaukite kelias minutes, o tada atsargiai pavalykite rankomis. Taip jūs atsikratysite įsisenėjusių dėmių nesubraižydami paviršių.

6. Aktyvinta anglis kovai su nemaloniais kvapais


Sugerti nemalonius kvapus šaldytuve, virtuvinėje spintelėje ar kitoje vietoje padės paprasta aktyvinta anglis. Reikia padėti kelias aktyvintos anglies tabletes ten, iš kur sklinda nemalonus kvapas, ir palaukti. Paprastai kvapą anglis sugeria per kelias valandas (arba per dieną), priklausomai nuo kvapo intensyvumo.

7. Majonezas dirbtiniams augalams

Šiandien dauguma žmonių namuose augina kambarines gėles, nes jos ne tik valo orą, bet ir puošia kambarį, yra ryškus interjero akcentas. Tačiau yra ir žmonių, kurie namus puošia dirbtiniais augalais, kurie praktiškai nereikalauja priežiūros. Jei jūs priklausote antrai kategorijai, šis patarimas jums. Tam, kad dirbtiniai augalai atrodytų kaip tikri – vešlūs ir žvilgantys, visų pirma nuo jų reikia nuvalyti dulkes, o tada ištepti vandens ir majonezo mišiniu. Tokį metodą galima naudoti bet kokiam blizgiam plastikui.

8. Kur panaudoti be poros likusią kojinę

Jei viena kojinė ir vėl pasimetė namų glūdumoje, neskubėkite išmesti be poros likusios antrosios kojinės – ji jums pravers. Stora kojinė puikiausiai pakeis grindų šluostę, užmaunamą ant pagrindo su kotu. Viskas, ką jums reikia padaryti – ją sudrėkinti, išgręžti, užmauti ant pagrindo ir valyti grindis. Patikėkite, kojinė dulkes surinks ne prasčiau nei speciali grindų šluostė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)