Viena iš priežasčių, kodėl vonia turi tokią prastą reputaciją, yra ta, kad chi (energija) yra panaši į vandenį, kuris teka vamzdžiais.

Fengšui tikslas – pakviesti į namus chi ir paskatinti ją cirkuliuoti po visus namus. Vamzdžiai ir atviros ertmės – vietos, pro kurias gali išeiti energija. Vonios kambaryje tokių vietų daug.

Pateikiame jums aštuonis patarimus, kaip sukurti gražų vonios kambarį, kuriame atsigautų siela, o kūnas pailsėtų.

Kad chi nenutekėtų, visada uždenkite tualeto dangtį ir įpraskite užkimšti skylę vonioje bei kriauklėje. Na, turint vaikų gali būti sudėtinga, bet pasistenkite juos įpratinti.

Sukurkite jaukią aplinką

Jaukumą padės sukurti reguliuojama šviesa – ryte galėsite padaryti ją ryškesnę, o vakare, kai norėsite atsipalaiduoti, blyškesnę. Labai gera gulint vonioje užsidegti žvakių ir paklausyti muzikos. Paprašykite namiškių, kad tuo metu jūsų netrukdytų.

Įtraukite žemės elementą

Vonios kambaryje daug vandens, o veidrodžiai pagal penkių elementų teoriją simbolizuoja vandenį. Fengšui labai svarbi penkių elementų teorija. Jos cikle žemė stipresnė už vandenį, ji suvaldys vandenį, jeigu jo bus per daug.

Vonios kambaryje dažnai vandens per daug, todėl susidaro elementų disbalansas. Įtraukite į vonią žemės elementų – aukso, geltonos, rusvos spalvos. Tai gali būti kilimėliai, rankšluosčiai, įvairūs vonios aksesuarai. Nebijokite dažyti mažesnio vonios kambario tamsesniais žemės tonais. Vonios kambario sienos gali būti tamsesnės, o rankšluosčiai balti.

Subalansuokite penkis elementus

Kiekviename namų kambaryje turime subalansuoti penkis elementus, vonios kambarys – ne išimtis. Vonia – dažniausiai nedidelė patalpa, tad visus penkis elementus galima suderinti viename paveikslėlyje.

Taigi kvadratinis paveikslėlis simbolizuoja žemę, juodi rėmeliai – vandenį, baltas fonas – metalą, augalas paveikslėlyje simbolizuotų medį, o raudona detalė paveikslėlyje simbolizuotų ugnį. Arba galite pakabinti paveikslėlį, kuriame būtų juoda, balta, žalia, geltona ir raudona spalvos.

Pakabinkite ant lubų kristalą

Kristalai – tarsi fengšui aspirinas, juos pasitelkiame, kai namuose kas nors gali išsibalansuoti. Pakabinkite kristalą kambario centre nuo lubų, tada energija kils aukštyn, užuot leidusis žemyn.

Laikykite duris atviras ir džiaukitės vonios kambariu

Įrenkite dailų vonios kambarį ir džiaukitės juo – tegu durys būna atidarytos. Vonios kambario durys turi būti uždarytos tik trimis atvejais:

1. Jei vonios kambarys yra tiesiai prieš lauko duris. Tada pro duris įeinanti chi keliaus tiesiai į vonios kambarį ir į tualetą. Kad taip nenutiktų, vonios duris visada laikykite uždarytas.

2. Jei iš miegamojo lovos matyti klozetas, visada nakčiai uždarykite vonios duris. Nieko malonaus žiūrėti į tualetą, juk pabudus norisi išvysti ką nors gražaus, mielo.

3. Jei vonios kambarys šalia virtuvės, vonios durys visada turi būti uždarytos.

Jokio chaoso ir netvarkos

Matomi turi būti tik daiktai, į kuriuos malonu žiūrėti. Pastatykite gyvą ar dirbtinę orchidėją, muilinę su gražiu muilu, dailią stiklinaitę dantų šepetėliams sustatyti. Jei nepakanka vietos sustatyti kasdien naudojamiems daiktams, sudėkite juos į dėžutes.

Nepamirškite atsinaujinti

Kaip dažnai vonioje galima pamatyti nuskalbtus, senus rankšluosčius, kilimėlius... Sulaukite išpardavimo ir atnaujinkite rankšluosčius, įsigykite naujų kilimėlių.

Dėmesys kasdieniam patogumui – tarsi afirmacija, kad esate verti mėgautis komfortu, grožiu, taip pritrauksite pozityvios energijos.
Vonioje praleidžiame nemažai laiko, čia ilsimės, gražinamės. Jei vonia bus jauki, graži, čia greitai pailsėsime, atgausime jėgas.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)