Šios kelios įžvalgos turėtų padėti šeimininkaujant virtuvėje, rašoma goodhousekeeping.com.

1. Kai kuriuos stiklinius indus reikia plauti rankomis, o ne indaplovėje.

Jei vakare sudedate visas lėkštes ir dubenis į indaplovę, darote didelę klaidą. Senovines, rankomis margintas lėkštes reikia plauti tik rankomis. Ir stiklines įdėmiai apžiūrėkite – jei jos nespindi, metas pasiraitoti rankoves ir plauti jas rankomis. Spindesį atgaivinsite, pašveitę actu, o įbrėžimų nebepanaikinsite.

2. Sudedate į indaplovę visus stalo įrankius vienodai – pvz., kotais į viršų.

Sustačius stalo įrankius į indaplovę vienodai, lengviau išimti, tačiau jie neišsiplaus taip švariai, kaip galėtų. Stalo įrankius reikia sudėti į indaplovę nevienodai, tada jie nesusiglaus ir neliks pridžiūvusių nešvarumų.

3. Paliekate ketaus puodus ir keptuves džiūti.

Tikriausiai jau žinote, kad ketaus puodų negalima plauti indaplovėje, jei pridegė maistas, išplaukite su soda. Bet ar žinojote, kad išplovus ketaus puodus ir keptuves reikia juos sausai iššluostyti.

4. Nerūdyjančio plieno paviršius valote su daugiafunkciniu valikliu.

Galbūt manėte, kad daugiafunkciniu valikliu galima valyti viską – šaldytuvą, viryklę ir t. t. Iš tiesų nerūdijančio plieno paviršiui patartina naudoti specialiai tokiems paviršiams skirtus valiklius.

5. Medines pjaustymo lenteles nuplaunate tik indų plovikliu.

Kartais nepakanka nuplauti medinę pjaustymo lentelę indų plovikliu. Specialistai pataria: po žalios mėsos pjaustymo visada pamirkykite lentelę tirpale su balikliu – taip sunaikinsite visas bakterijas.

6. Neišvalote viso kavos virimo aparato.

Žmonės nesupranta, kad tokio tipo prietaisai – labai nešvarūs, vien juos praskalauti nepakanka. Norint pašalinti kavos pupelių aliejų, juos reikia išplauti su indų plovimo skysčiu. Po kiekvieno pasidaryto kavos puodelio išimamas aparato dalis reikia išplauti su plovimo skysčiu ir šiltu vandeniu.

Nepamirškite kartą per mėnesį atlikti nuodugnų aparato valymą.

7. Neplaunate šiukšliadėžės.

Pakelkite ranką, jei žinojote, kad šiukšlių dėžę reikia plauti. Taip ir manėme. Taigi plaukite šiukšliadėžę, o kad kvapas būtų gaivesnis, įmeskite citrinos žievelių.

8. Plaunate peilius indaplovėje.

Peiliams indaplovė – priešas. Peiliai gali supjaustyti krepšelį, į kurį statomi, juos gali būtų sunku išimti iš indaplovės, jei iškristų plovimo metu iš krepšelio, gali suraižyti stiklines. Geriau nuplauti peilius rankomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)