12
Kitas

Toliau

1. Naudinga plaukams

Specializuotose parduotuvėse ir prekybos centruose parduodami brangūs šampūnai, serumai, sausi šampūnai chloro pažeistiems ir riebiems plaukams. O iš tiesų pakaks dėžutės pigios sodos. Į savo šampūno saujelę įberkite 1 šaukštelį sodos, o plaukus skalaukite į vandenį įbėrusios pusę šaukštelio sodos, kad chloras neišblukintų plaukų spalvos. Jei naudojate sausą šampūną, įberkite į jį šiek tiek sodos ir patrinkite galvą. soda puikiai valo, pašalina riebalus, išsaugo plaukų spalvą, pašalina susikaupusias plaukų lako, putų, kondicionierių ir kitų cheminių priemonių daleles.

2. Balina dantis

Keli tyrimai parodė, kad dantų pastos su soda ne tik veiksmingiau šalina apnašas, bet ir kad soda geriausiai iš visų priemonių balina dantis. Kad jūsų šypsenos negadintų dėmės nuo kavos, odontologai pataria sumaišyti sodą ir braškes, kuriose yra vaisių rūgšties – dar vieno natūralaus baliklio. Taigi sutrinkite braškes į košelę, įberkite sodos, išmaišykite, kelias minutes pašveiskite dantis, o paskui išsivalykite su dantų pasta. Įspėjimas – šia priemone valykite dantis ne dažniau dviejų – trijų kartų per mėnesį, nes per daug vaisių rūgšties gali pažeisti dantų emalį.

3. Vėsina saulėje nudegusią odą

Soda vėsina, ramina saulėje nudegusią odą. Sumaišykite sodą su vandeniu, užtepkite šios košelės ant marlės ir užsidėkite ant nudegusių vietų. Sodos ir vandens košelę taip pat galima tepti ant uodų, bičių įkandimų. Sodoje esantis šarmas neutralizuoja niežulį, atkuria natūralų odos pH, ramina.

4. Valo apnašas nuo papuošalų

Jei patamsėjo sidabriniai papuošalai, jums prireiks sodos, labai karšto vandens ir aliuminio folijos. Įpilkite vandens į nedidelį dubenį, sudėkite papuošalus, įberkite šaukštelį sodos ir įmerkite lakštą folijos. Vanduo su soda atmirkys nuo papuošalų apnašas, o jos prilips prie folijos. Priglauskite papuošalus iš visų pusių prie folijos, kad pasišalintų visos apnašos. Paskui nuplaukite papuošalus vandeniu ir nutrinkite minkštu audiniu. Tokiu būdu valyti negalima papuošalų su brangakmeniais, perlais.

12
Kitas

Toliau

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)