Jei norite greitai ir veiksmingai atsikratyti piktžolių, štai jums 8 naudingi patarimai, kuriuos surinko „Furnish Home“.

Maistinė soda

Ji sulėtina piktžolių augimą, tai ypač patogus būdas pašalinti žolę tarpuose tarp plytelių ir prie šaligatvių bortelių. Tiesiog užbarstykite šiek tiek sodos tose vietose, kur auga piktžolės.

Druska

Ištirpinkite 1 dalį druskos 2 dalyse karšto vandens. Gautu tirpalu palaistykite piktžoles. Galite tiesiog užberti druskos tose vietose, kur ima dygti piktžolės.

Alkoholis

Alkoholis sukelia dehidrataciją, ir būtent ši jo savybė padės sunaikinti piktžoles nepageidaujamose vietose. Į 2 stiklines vandens įpilkite 30 g. degtinės, įlašinkite kelis lašus skysto muilo. Viską sumaišykite buteliuke su purškiamu antgaliu ir apipurkškite piktžoles vidurdienį, kai saulė kaitriausia.

Aromatizuotas skystis

Sumaišykite 1 stiklinę druskos, 3 l acto, šiek tiek indų plovimo skysčio, įlašinkite kelis lašus citrusų eterinio aliejaus. Gautu tirpalu apipurkškite piktžoles.

Kukurūzų miltai

Apsisaugoti nuo piktžolių padės kukurūzų miltai. Užbarstykite jų ant tų vietų, kur paprastai dygsta piktžolės – jie neleis sėkloms daugintis.

Laikraštis

Piktžolių augimo vietą užklokite 3-4 sluoksniais laikraščių, o ant viršaus gausiai užberkite mulčio. Laikraščiai neleis į gruntą prasiskverbti saulės spinduliams ir natūraliai apsaugos jūsų daržą nuo piktžolių.

Senas, geras ir patikrintas ravėjimas

Be abejo, negalima į šį sąrašą neįtraukti paties veiksmingiausio piktžolių šalinimo būdo – jų ravėjimo rankomis, kauptuku ar kitu aštriu sodo įrankiu. Piktžoles rauti reikėtų su šaknimis, kad jų ir vėl nepridygtų.

Verdantis vanduo

Šį būdą taip pat daug kas žino, nes jis paprastas ir veiksmingas. Tereikia užpilti verdančio vandens ant piktžolių ir jos žus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)