1. Šalina nemalonius kvapus

Gaminant valgį, virtuvėje ir ant rankų gali likti stiprų kvapą turinčių produktų aromatų, pvz., česnako, svogūno, žuvies. Juos sunku nuplauti su muilu. Atpjaukite riekelę citrinos ir patrinkite ja rankas. Tiesa, ant rankų neturėtų būti įbrėžimų, žaizdelių, nes citrinos sultys grauš ar net pablogins padėtį.

2. Valo organizmą

Daugelis dietologų akcentuoja, kad labai naudinga kasdien vartoti citrinos sulčių. Manoma, kad geriant vandens su citrinos sultimis, susitvarko oda, praeina vidurių užkietėjimas, dingsta nemalonus burnos kvapas, iš kepenų išvalomi toksinai. Be to, vanduo su citrinos sultimis gardus ir puikiai atgaivina vasarą, rašoma novate.ru.

3. Galima valyti mikrobangų krosnelę

Paimkite nedidelę gilią lėkštelę arba puodelį, pripilkite vandens, įspauskite citrinos sulčių ir įdėkite nupjaustytą vienos citrinos žievelę. Indą įstatykite į mikrobangų krosnelę ir kaitinkite 4 min., kad atitirptų visi nešvarumai nuo sienelių. Paskui su citrinos sultimis galima patrinti tas vietas, kuriose dar likę nešvarumų.

4. Puikiai išvalys pjaustymo lentą

Pjaustymo lenta – vienas dažniausiai naudojamų daiktų virtuvėje, ant jos pjaustoma mėsa, žuvis, nuo kurių gali likti nemalonus kvapas, mikrobų. Su citrina galima iš pagrindų nušveisti pjaustymo lentą. Paimkite citrinos puselę ir nutrinkite ja pjaustymo lentą – po minutės nemalonių kvapų ir bakterijų neliks nė ženklo.

5. Balina nagus

Jei dažnai lakuojate nagus, jie gali pagelsti. Pagelsvėjusius, patamsėjusius nagus patrinkite citrinos pusele – jie pašviesės.

6. Druskos ir citrinos šveitiklis

Jei 1–2 kartus kas savaitę šveisite odą šiuo šveitikliu, oda taps sveika, spindinti. Šveitiklis pašalins negyvas odos ląsteles, oda kvėpuos, greičiau atsinaujins. Ši procedūra ypač naudinga mieste gyvenantiems žmonėms, nes poros užsikemša nuo dulkių. Šveitiklis naudingas dar ir todėl, kad jame nėra kenksmingų cheminių medžiagų. Kaip gaminamas šveitiklis: 200 g jūros druskos, 250 ml aliejaus (alyvuogių, migdolų„ kokosų), 30 ml citrinos sulčių; aliejų pamažu pilkite į druską, kol masė įgaus šveitiklio konsistenciją, tada supilkite citrinos sultis. Šveitiklį galima laikyti šaldytuve.

7. Apsisaugosite nuo vabzdžių

Uodai, skruzdėlės nemėgsta citrinos kvapo. Įlašinkite į buteliuką vandens citrinos sulčių ir papurkškite aplink save arba namuose. Vabzdžiai arba išnyks, arba jų žymiai sumažės. Procedūrą kartokite.

Įdomus faktas: neprapjautos citrinos gali išbūti labai ilgai – kambario temperatūroje iki dviejų savaičių, o šaldytuve net kelis mėnesius. Jei norite, kad prapjauta citrina ilgiau išbūtų, pjūvio vietą pabarstykite cukrumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją