1. „Visi čiužiniai yra universalūs, taigi galite užsisakyti bet kurį ir nesikankinsite“.

Tai, kad čiužiniai skiriasi savo medžiagomis ir užpildais, dauguma žmonių bent ausies krašteliu yra girdėję. Tačiau tai dar ne viskas. Gali būti, kad „itin minkšta“ mamos ar draugės lova būtent jums visiškai netiks. Taip yra dėl to, kad renkantis čiužinį, reikia atsižvelgti į virtinę veiksnių: ne tik į prekės ženklą, audinius ir medžiagas, bet ir į savo ūgį, svorį, amžių ir sveikatos būklę. Nėra vieno universalaus čiužinio modelio, kuris tiktų ir paaugliui, ir pensininkui. Taigi geriausia išeitis – konsultuotis su čiužinių specialistu.

2. „Čiužinys be spyruoklių – ne čiužinys“.

Čiužinys, ir, beje, labai geras. Kai kurie specialistai apskritai laikosi nuomonės, kad spyruoklinis čiužinys yra atgyvena. Čiužiniai su spyruoklėmis būna brangesni, tačiau nėra jokių garantijų, kad jų vidurys neįdubs (vadinamas hamako efektas), ypač jei ant jo miegos daugiau kaip 100 kg sveriantis žmogus. Be to, kūno formas „įsimena“ būtent tie čiužiniai, kurie gaminami be spyruoklių. Taigi ieškodami čiužinio, neapsiribokite tik klasikiniais variantais.

3. „Pasivoliojus ant čiužinio dvi minutes, galima išsirinkti tinkamą čiužinį“.

Deja, tokie bandymai negarantuoja, kad išsirinksite jums tinkamą čiužinį. Kūno padėtis miego metu labai skiriasi nuo gulinėjimų ant čiužinio parduotuvėje. Be to, voliotis ant potencialaus pirkinio 5 – 8 valandas taip pat niekas neleis. Ką daryti? Ieškoti tokių parduotuvių ir prekės ženklų, kurie numato galimybę grąžinti čiužinį, jeigu jis jums netiks, arba kurie čiužinio išbandymui suteikia daugiau laiko. Taip, tokių parduotuvių yra. Nors tokių čiužinių kaina gali būti aukštesnė, geriau apsidrauskite ir sumokėkite daugiau, kad vėliau metų metais nesikankintumėte, kaip princesė ant žirnio.

4. „Man dažnai skauda nugarą. Parodykite kietesnį čiužinį“.

Kietas čiužinys nėra pats geriausias sveiko stuburo draugas ir negarantuoja, kad išsivaduosite nuo nugaros skausmų. Jei jus kankina nugaros skausmai, specialistai pataria dairytis vidutinio kietumo čiužinio, turinčio kūno formų atminties funkciją. Būtent toks čiužinys padės išsaugoti natūralią stuburo padėtį ir neleis jam išsikreipti. Jums tikrai nereikia miegoti ant lentų su vinimis.

5. „Geras čiužinys tarnaus 20 metų“.

Deja, pasenti kartu su tuo pačiu čiužiniu nepavyks – keisti čiužinį rekomenduojama kas 7 – 10 metų. Net pats kokybiškiausias ir brangiausias čiužinys nėra apsaugotas nuo to, kad praras savo formą ir išsigulės, o tai gali baigtis nugaros bei kaklo skausmais ir stuburo iškrypimais.

6. „Geriausia pirkti čiužinį su garantija visam gyvenimui“.

Dar viena bloga žinia: „garantija visam gyvenimui“ tėra gražus, bet klaidinantis rinkodaros triukas. Juk amžinų daiktų nebūna. Šiuo garsiu šūkiu gamintojas užtikrina tik tiek, kad čiužinio užpildas (lateksas, putų poliuretanas ar tuščiaviduris pluoštas) bus ilgaamžis: jis neišsidraikys ir neišlys lauk. Tačiau tokia garantija negalioja įdubimams, skylėms ar dėmėms. Taigi turint tokių pretenzijų, čiužinio grąžinti nepavyks.

7. „Čiužiniai yra nereiklūs ir nereikalauja priežiūros“.

Netiesa. Čiužinius taip pat reikia prižiūrėti. Juos reikia valyti ir bent kartą metuose apversti ant kitos pusės. Tiesa, internete galite rasti patarimų, kaip lengvai ir greitai išvalyti čiužinį, taigi šie darbai jūsų smarkiai nenuvargins.

Šaltinis
Temos
It is forbidden to copy the text of this publication without a written permission from DELFI.
DELFI EN
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)