Fototapetai – tai praeitas amžius

Ant abejotinos kokybės popieriaus atspausdinti kriokliai ir miškai iš tiesų yra praeitas amžius, bet šiuolaikiniai fototapetai neturi su tuo nieko bendro. Šiandien galima išsirinkti bet kokius vaizdus ir net užsakyti, kad pagamintų tapetus su konkrečiu vaizdu.

Fantazijos sodai, Paryžiaus kampelis, rasotų gėlių puokštė – visa tai galima atspausdinti pagal užsakymą. Paprastai ryškiu vaizdu pakanka papuošti vieną sieną, kad neperkrautume „namų peizažo“.

Baldai iš plastiko – tik sode

Plastikiniai baldai jau seniai nebesisieja vien su neoninėmis spalvomis šviečiančiomis sodo kėdėmis ir stalais. Šiuolaikiniai plastikiniai baldai yra stilingi, lengvi ir nereikalaujantys ypatingos priežiūros, jie puikiai dera bet kokiame interjere, net klasikiniame, ir suteikia jam avangardo.

Renkantis svarbiausias kriterijus yra kokybė – pigūs ir nekokybiški plastikiniai baldai, ypač skleidžiantys stiprų kvapą, yra netgi pavojingi, ir namuose jų laikyti negalima.

Užuolaidos skirtos tik langams

Naktinės ir dieninės užuolaidos – universalus ir patogus dekoro elementas, ir jį galima pritaikyti ne tik langų puošimui. Svetainėje jomis galima atskirti zonas, miegamajame – atskirti lovą nuo likusios erdvės, o prieškambaryje ir drabužinėje tankiomis užuolaidomis galima paslėpti lentynas su drabužiais ir daiktais. Be to, tokį dekorą galima keisti pagal nuotaiką, jį lengva prižiūrėti. Lengvą tiulį galima išvalyti garais, o išlyginti užuolaidas – garų generatoriumi.

Šviestuvai kabinami tik ant lubų ir ant sienų

Be klasikinių šviestuvų, toršerų ir bra, egzistuoja ir kitokių įdomių būdų apšviesti patalpą, pavyzdžiui, įrengiant grindų ir baldų apšvietimą. Be praktinės pusės tai turi ir kitų funkcijų – akcentuoja skirtingas kambario dalis, suskirsto erdvę zonomis, vizualiai pakeičia patalpą.

Įspūdingai atrodo šviesos diodų (LED) juostos palei baldus ir spalvoti šviestuvai, kurie apšviečia baldus įvairiomis spalvomis. O kai nusimato romantiškas vakaras ar norite atsipalaiduoti, jums padės LED žvakės – išdėliokite jas ant grindų, jos padės sukurti ypatingą atmosferą.

Lubas reikia dažyti tik baltai

Įrenginėdami vaikų kambarį mes leidžiame sau išlaisvinti fantaziją ir nudažyti lubas, pvz., dangaus spalva, bet kažkodėl manome, kad „rimtuose“ miegamuosiuose, svetainėse ir valgomuosiuose toks dekoravimas netinka. Manoma, kad be baltų lubų patalpai „trūks oro“.

O iš tiesų, lubas galima dažyti ir pilka perlų, ir blankiai rožine, ir net juoda spalva, ir erdvė dėl to nė kiek nenukentės. Viskas priklauso nuo apstatymo ir spalvų gamos, nuo apšvietimo ir kambario funkcijų. Tokios nestandartinės lubos, pavyzdžiui, miegamajam gali suteikti jaukumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)