Ne visi linkę naikinti skruzdėles cheminėmis priemonėmis. Laimė, yra ir humaniškesnių būdų išvesti skruzdėles iš namų, rašoma portale novate.ru.

1. Perkėlimas ir pavėsis

Šie metodai tinkami tik tada, kai skruzdėlynai nedideli. Senų, įsitvirtinusių skruzdėlynų jais pašalinti nepavyks. Norint perkelti skruzdėlyną, jums reikės plataus kastuvo ir kibiro. Skruzdėlyną apkaskite iš visų pusių, iškelkite kastuvu ir perneškite į kitą vietą.

Pavėsio metodas dar paprastesnis. Skruzdėlės suneša skruzdėlynus saulėtose, šiltose vietose. Padarykite pavėsį, ir greitai jos iškeliaus į kitą vietą. Tiesa, šis metodas veiksmingas tik tokiu atveju, jei skruzdėlių atsirado neseniai.

2. Atbaidymas

Galima pamėginti pergudrauti skruzdėles – sukurti aplink jų koloniją tariamai pavojingą terpę. Galimi du būdai. Pirmas – augalai, kurių nemėgsta skruzdėlės. Antras – tam tikros priemonės, kurios skruzdėlėms asocijuojasi su pavojumi. Augalus išdėliokite arba pasodinkite aplink skruzdėlyną ir šalia skruzdėlių takų. Tas pats ir su specialiais preparatais – jie dėliojami aplink skruzdėlyną ir palei takus.

Iš augalų tinka pelynas, petražolės, anyžiai, lauro lapai, garstyčios, česnakai, svogūnai, mėtos, gvazdikėliai, valerijonai, serenčiai. Iš kitokių priemonių tinka pelenai, rupi druska, maltas cinamonas, kaulų miltai, tabakas, maltos raudonosios paprikos, pelenai su kalkėmis.

3. Išnaikinkite mitybos pagrindą

Patikimas kovos su skruzdėlėmis būdas – išnaikinti jų mitybos pagrindą. Dažniausiai skruzdėlių atsiranda ten, kur yra amarų. Jeigu nebus amarų, skruzdėlės neturės kuo maitintis. Vienu šūviu atsikratysite dviejų atėjūnų. Amarai, priešingai nei skruzdėlės, absoliučiai nenaudingi, taigi, drąsiai juos naikinkite (pageidautina – su specialiomis priemonėmis).

4. Aptverkite augalus

Savaime suprantama, skruzdėlės minta ne tik amarais. Todėl, norėdami paskatinti jas emigruoti, palei žemę aptverkite visas kultūras savo darže, krūmus ir kt. Šio metodo esmė – užtverti skruzdėlėms priėjimą prie maisto šaltinių. Pigiausias būdas – iškasti miniatiūrinius griovelius ir pripilti juos vandens arba padaryti tvoreles iš folijos, kartono ar kokios kitos medžiagos.

5. Profilaktika

Nepamirškite ir profilaktikos. Kieme, sode neturėtų būti vietų, kuriose skruzdėlės galėtų komfortiškai gyventi. Pirmiausia išraukite senus kelmus, išneškite senus rąstus, medžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)