Vienas pagrindinių minusų, kuris atsiranda esant plačiam pasirinkimui yra kokybės nukentėjimas, sakoma pranešime spaudai. Žinoma, svarbu nepamiršti, kad ne visiems tinka ta pati kokybė, todėl renkantis baldus aklai vadovautis kitų nuomonėmis nepatartina. Pranešime pateikiame penkis aspektus, kurie padės rasti būtent Jums tinkamiausios kokybės odinį baldą.

1. Gyvenimo būdas

Ne naujiena, kad kokybiški odiniai baldai nemažai kainuoja. Taip pat, oda yra natūrali medžiaga, kuri su amžiumi ir esant gerai priežiūrai tik gražėja. Siekiant išlaikyti odos išvaizdą, prieš pirkdami baldą nepamirškite apie aplinkos faktorius, kurie gali pridaryti žalos.

Augintiniai, apšvietimas ir kt. - vieni iš galimų faktorių, kuriuos yra pakankamai sunku kontroliuoti. Taip, nemažai padarytos žalos galima pašalinti valymo priemonėmis, tačiau svarbu žinoti, kad dažnas chemikalų naudojimas natūraliai medžiagai irgi nėra gerai. Įvertinkite galimus faktorius Jūsų aplinkoje ir nuo pat baldo įsigijimo pradžios taikykite jiems prevenciją, kurios dėka galėsite ilgiau džiaugtis savo pirkiniu.

2. Stilius

Baldų stilius keičiasi nuolat. Kaip taisyklė, odiniai baldai neatsilieka nuo pokyčių ir žengia koją kojon su mada. Šiuo metu pardavėjai mums siūlo tiek tradicinio stiliaus odinių baldų, tiek modernaus, todėl kiekvienas galime rasti tai, kas labiausiai tinka mūsų namas. Svarbu prisiminti, kad natūralios odos baldai nėra vieni iš pigiausių ir greičiausiai jų keisti kas kelis metus neišgalėsite, todėl aklai nesivadovaukite naujausiomis tendencijomis.

3. Medžiagos savybės

Priklausomai nuo rūšies ir apdirbimo, kiekviena oda turi skirtingas savybes. Spalvos variacijos ir tekstūros nelygumai retai kada laikoma broku, greičiau natūraliu baldo aksesuaru. Jei planuojate įsigyti kelių baldų komplektą, stenkitės jį pirkti vienu metu. Užsisakiusius baldus skirtingu laikotarpiu, jų gamybai gali būti naudojama oda, kuri bus apdirbta ne vienu metu, todėl gali skirtis atspalviai, ir paprasčiausiai, Jūsų odiniai baldai nederės tarpusavyje.

4. Priežiūra

Norint ilgiau džiaugtis savo pirkiniu, jį būtina reguliariai prižiūrėti. Siekiant, kad oda netrūkinėtų, reikia palaikyti jos drėgmę, vengti saulės ir šildymo įrenginių. Valant dėmes naudoti tik odiniams baldams skirtas priemones. Venkite priemonių, kurias reikia stipriai įtrinti arba kurių sudėtyje yra rūgštinių elementų. Tokios priemonės gali pakenkti baldo spalvai arba net išėsdinti paviršių.

5. Gamintojai

Dažnai pasitaikanti gudrybė, kurią naudoja gamintojai norėdami sumažinti baldo gamybinius kaštus yra natūralios odos ir vinilo mišinys. Kadangi vinilas nėra natūrali medžiaga, automatiškai jis greičiau susidėvi negu oda. Nusprendę investuoti savo pinigus į odinius baldus, nerizikuokite ir nepirkite jų iš nepatikimo šaltinio. Įsitikinkite, kad baldas turi autentiškumo dokumentus ir priežiūros instrukcijas.

„Naudojant baldus pagal paskirtį, buityje nuolatos nutinka netikėtų situacijų. To pasėkoje ant Jūsų baldų gali atsirasti dėmių ar įbrėžimų. Dažnai šiuos defektus galima pašalinti tinkamomis valymo priemonėmis, tačiau jei nesate įsitikinęs kaip išvalyti vieną ar kitą dėmę, geriau kreipkitės į valymo specialistus. Net jei ir specialistai negali Jums padėti, nepulkite keisti viso baldo. Pasiteiraukite pardavėjo, iš kurio ir pirkote baldą, gal yra galimybė pakeisti sugadintos detalės odinį apmušalą,“ – pataria baldų ekspertas ir „Deinava“ baldų prekybos tinklo įsteigėjas Valdas Davidavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt