1. Neperkraukite namų kalėdinėmis puošmenomis

Artėjant šventėms traukiate iš sandėliuko visas kalėdines puošmenas ir žaisliukus. Imkite tik tuos, kurie labiausiai patinka, likusius palikite sandėliuke. „Paklauskite savęs, kurios puošmenos jums iš tiesų patinka, – pataria dizainerė Diane Luck. – Gal kai kuriuos įsigijote, nes buvo išpardavimas? Daiktus, kurie neteikia džiaugsmo, atiduokite tiems, kam jie teiks džiaugsmo.“

Papuošę namus, nufotografuokite, nuotrauką išsaugokite, kad kitais metais kas nors iš šeimos narių galėtų užsiimti namų puošimu ir turėtų pavyzdį.

2. Aukokite

Puikus metas nuspręsti, kurių drabužių, žaislų, knygų jums nebereikia, gražiai supakuoti ir atiduoti juos labdaringoms organizacijoms. Kai vaikai paauga, įtraukite ir juos į šią veiklą. O parašius laišką Kalėdų seneliui, tinkamas metas padaryti vietos naujiems žaislams, o dalį senų atiduoti tiems, kam jų labiau reikia.

3. Šviežia akimi įvertinkite namus

Jei paskutinę minutę sužinojote, kad turėsite svečių, apeikite namus ir įvertinkite juos šviežiu žvilgsniu, tarsi matytumėte pirmą kartą. Apžiūrėkite patalpas, kuriose tikrai leis laiką ar apsilankys svečiai – svetainę, vonios kambarį, virtuvę ir svečių miegamąjį.

Sudėliokite daiktus į vietas ir namai iš karto atrodys dailiau. Išplaukite grindis, nuvalykite dulkes, nepamirškite padėti svečiams švarių rankšluosčių. Daiktus, kurių nenorite demonstruoti, išneškite į sandėlį.

4. Galite kreiptis pagalbos

Jei namų puošimas ir švenčių laukimas atrodo sunki užduotis, kreipkitės pagalbos į draugą, kuris domisi interjeru ir turi skonį. Pasitarus atsiras naujų idėjų, kurias galbūt toliau plėtosite patys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)