Laimė, yra unikalių gudrybių, kaip apsaugoti kambarinius augalus nuo perdžiūvimo šildymo sezonu.

1. Keramzitas

Universali medžiaga. Kermazito granulių paberia aplink medžius, krūmus, deda į kambarinių augalų vazonų dugną drenažui. Šių granulių galima užberti žemės paviršių vazonuose – tada ji neperdžius. Tik svarbu nepersistengti – keramzitas trukdo išgaruoti vandeniui, todėl ir laistyti reikia mažiau.

2. Maudymas po dušu

Augalų priežiūra

Kai kurie augalai – dideli švaruoliai, jie mėgsta būti prausiami po dušu. Pavyzdžiui, sausuoju žiemos laikotarpiu fikusų lapai pagelsta, gali imti kristi. Fikusai žiemą labai palankiai reaguoja į reguliarias maudynes (kartą per dvi savaites). Pastatykite jį vonioje ar duše ant grindų, nustatykite vos šiltą vandenį (apie 30 laipsnių) ir paliekite lapus. Vazono paviršių geriau pridengti, kad per daug neprilietumėte į patį vazoną. Ši procedūra naudinga dar ir todėl, kad žiemą nerekomenduojama tręšti augalų, taigi bent išmaudysite.

Augalų priežiūra

3. Hidrogelio rutuliukai

Hidrogelio rutuliukai – tikras išsigelbėjimas augalams šildymo laikotarpiu, taip pat ir tada, kai ilgesniam laikui išvažiuojate, o nėra kam ateiti palieti augalų. Hidrogelio rutuliukus pamerkite į vandenį, palaukite, kol jie 10 kartų padidės, o tada užberkite ant žemės paviršiaus vazonuose, aplink augalus. Šie rutuliukai pamažu atiduos drėgmę dirvai, jų poveikio užteks dviem savaitėms.

Augalų priežiūra

4. Susijungiantys indai

Paimkite nedidelį plastikinį buteliuką, pripilkite vandens, kakleliu įsmeikite į žemę. Tokiu būdu vanduo palengva gersis į žemę vazone.

Augalų priežiūra
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)