Jei įbrėžimai gilūs, teks kreiptis pagalbos į profesionalus, o nestiprius įbrėžimus galite pakoreguoti patys. Vadovaudamiesi trimis „Novate“ pateikiamais patarimais, atnaujinsite savo stiklo keramikos kaitlentę.

Veiksmingiausios priemonės

1. Dantų pasta

Jei įbrėžimai vos matosi, pasitelkite dantų pastą. Ji turi būti ne gelio konsistencijos, o jos sudėtyje turi būti sodos. Užtepkite pastos ant kaitlentės paviršiaus, palaukite pora minučių, tada nutrinkite kaitlentę sausa šluoste.

2. Metalo poliravimo pasta

Poliravimo pastos sudėtyje yra cerio oksido, šis komponentas pajėgus pašalinti netgi gilius įbrėžimus. Patepkite šia pasta įbrėžimus ir kruopščiai patrinkite kempinėle. Palaukite pusę minutės, galiausiai nuvalykite nuo paviršiaus pastos likučius drėgna šluoste ar popieriniu rankšluosčiu.

3. Šlifavimo aparatas

Tai – sudėtingiausias įbrėžimų naikinimo būdas, jis tinkamas tik tiems žmonėms, kurie moka naudotis šlifavimo aparatu. Pasitelkite šį būdą kraštutiniu atveju, jei kiti būdai nedavė rezultatų. Įjunkite šlifavimo aparatą vidutinio galingumo režimu, užmaukite veltinio antgalį. Atsargiai poliruokite paviršių tol, kol neliks įbrėžimų.

Patarimai, kaip prižiūrėti stiklo keramiką

1. Kur kas lengviau saugoti kaitlentę, kad neatsirastų įbrėžimų, nei vėliau juos šalinti. Kaip saugoti? Periodiškai valykite kaitlentės paviršių su soda. Sumaišykite sodą su vandeniu iki košelės konsistencijos, šios košelės užtepkite ant stiklo keramikos kaitlentės paviršiaus ir patrinkite. Sodos pasta nupoliruos paviršių, nuvalys nešvarumus.

2. Stiklo keramikos kaitlentę valykite specialiu gremžtuku. Jo ašmenys veiksmingai šalina nešvarumus, nekenkia kaitlentės paviršiui. Į porą gremžtukui įsigykite ir valytuvą su silikono šluotelę. Kitokių valymo prietaisų geriau nenaudokite.

3. Nedėkite ant kaitlentės nešvarių puodų, keptuvių. Regis, elementari taisyklė, bet daugelis jos nepaiso. Jeigu ant puodo dugno yra pridegusio maisto, nešvarumų, jie pakenks kaitlentės paviršiui. Vos ant kaitlentės paviršiaus išbėgo vandens, užlašėjo padažo ar kt., iš karto nuvalykite.

Tinkamai prižiūrint stiklo keramikos kaitlentę gudrybių, kaip panaikinti įbrėžimus, jums greičiausiai nė neprireiks. O jei nedidelių įbrėžimų jau yra, vadovaukite išvardintais patarimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)