Kaip rašo experthometips.com, yra net 14 būdų, kaip panaudoti vaikišką pudrą, o tuo pačiu sutaupyti laiko ir pinigų.

1. Atšviežinsite patalus

Jei atrodo, kad patalai įgavo prakaito kvapą, ypač karštomis vasaros naktimis, neskubėkite dėti jų į skalbimo mašiną. Prieš eidami miegoti ir po nakties pabarstykite patalus vaikiška pudra – ji sugers drėgmę. Be to, patalai gaiviai kvepės.

2. Išpainiosite susipynusius papuošalus

Užberkite vaikiškos pudros ant susipynusios grandinėlės ir švelniai patrinkite tarp pirštų – ji lengvai atsimegs. Nesugalvokite išmesti net labiausiai susipynusios grandinėlės ar apyrankės – pirmiausia pamėginkite išpainioti. Ši gudrybė tinka ir susimazgiusiems batų raišteliams.

3. Išvalysite taukuotus receptų knygos puslapius

Ant riebaluotų receptų knygos puslapių užberkite vaikiškos pudros ir palikite valandai. Paskui su švariu virtuviniu rankšluosčiu nuvalykite – puslapiai atrodys tarsi nauji. Lygiai taip galite atgaivinti knygas, senas kortas.

4. Batai ir pėdos bus švaresni

Kojos skleidžia nemalonų kvapą? Kas rytą įberkite į batus šiek tiek vaikiškos pudros ir pasibarstykite ja pėdas – vaikiška pudra sugers prakaitą. Galite ir dienos metu pasibarstyti pėdas. Šis metodas puikiai tinka, jei avite batelius ar basutes be kojinaičių, nes vaikiška pudra sugeria drėgmę ir šiek tiek neutralizuoja kvapus.

5. Lengvai nuvalysite smėliuotą odą

Susiruošėte į paplūdimį? Nepamirškite pasiimti vaikiškos pudros buteliuko – vaikai nesiskųs dėl smėliuotų pėdų. Užberkite žiupsnelį vaikiškos pudros, tada smėlis kur kas lengviau nubyrės.

6. Dezodorantas išliks ilgiau

Kai pasipurškėte arba pasitepėte pažastis dezodorantu, ant viršaus užberkite truputį vaikiškos pudros, ji bus papildomas apsauginis sluoksnis ir padės dezodorantui veiksmingiau neutralizuoti prakaitą. Užuot dieną pakartotinai tepę pažastis dezodorantu, užberkite vaikiškos pudros – net vasarą pažastys bus mažiau lipnios, neskleis prakaito kvapo.

7. Nuslopinsite lentų girgždėjimą

Laikinas ir pigus sprendimas nuo girgždančių lentų – į plyšius priberkite vaikiškos pudros. Pudra sustabdys triukšmą keliančią trintį ir nebesigirdės girgždėjimo. Patogiausia pudrą įtrinti į plyšius senu dažų teptuku. Prireikus, pakartokite procedūrą.

8. Pabarstykite gėlių svogūnėlius vaikiška pudra, kad nepūtų

Pabarstykite gėlių svogūnėlius vaikiška pudra – tai pigi ir veiksminga priemonė, sauganti nuo puvimo. Pudra atliks ir repelento funkciją – atbaidys į gėlių svogūnėlius besikėsinančius vabzdžius. Paimkite užspaudžiamą polietileninį maišelį, įdėkite į jį svogūnėlių, 3–4 šaukštus vaikiškos pudros, užspauskite maišelį ir pakratykite jį.

9. Sugersite papiltus skysčius

Jei ant kilimo papylėte kokio nors gėrimo, jei vaikui ar augintiniui nutiko bėda, nepanikuokite – užberkite ant dėmės vaikiškos pudros, ji sugers skystį ir nemalonius aromatus. Išvalykite dėmę, tada užberkite vaikiškos pudros. Po kiek laiko sušluokite miltelius.

10. Padės išimti iš drabužių riebalų dėmes

Apsitaškius drabužį riebalais, ant dėmės iš abiejų pusių užberkite vaikiškos pudros, švelniai patrinkite pirštais ir trumpam palikite. Paskui išskalbkite drabužį rankomis. Kai išdžius, pamatysite – dėmės neliko.

11. Galite kartais pabarstyti šuns kailį

Jei šuns kailis ėmė skleisti stiprų kvapą, užberkite šiek tiek vaikiškos pudros ir iššukuokite. Kaip minėta, pudra sugers riebalų perteklių, nemalonų kvapą. DĖMESIO – naudokite vaikišką pudrą be talko.

12. Galite naudoti vietoje sauso šampūno

Vaikiška pudra gali tapti brangaus sausojo šampūno alternatyva. Užsiberkite ir švelniai įtrinkite į skalpą – milteliai sugers riebalus, į plaukus įsigėrusius kvapus. Kitas būdas – užberkite vaikiškos pudros ant šepečio ir iššukuokite juo plaukus.

13. Nubaidysite skruzdėles

Pasak ekspertų, skruzdėlėms nepatinka vaikiškos pudros tekstūra ir aromatas. Jei turite vaikų ar ieškote natūralių alternatyvų, vaikiška pudra pakeis brangias chemines priemones.

14. Atlipdysite sukibusias gumines pirštines

Sukibusias gumines pirštines atlipdysite su vaikiška pudra. Vaikiška pudra pabarstytų guminių pirštinių vidus bus švelnus tarsi persikas, o po darbų nusimovus gumines pirštines, rankų oda irgi bus švelni.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją