1. Etiketės ant stiklainių ir butelių bus atsparios vandeniui

Kad etiketės ant stiklainių ir ant butelių nebijotų vandens, padenkite jas perregimu nagų laku – taip susidarys apsauginis sluoksnis. Užrašykite uogienės ar kt. produkto pavadinimą ant lipnaus lapelio, priklijuokite jį ant stiklainio, o ant viršaus užlakuokite perregimu nagų laku.

2. Išvengsite dėmių ant odos nuo bižuterijos

Jei nešiojate bižuteriją, ant odos nuo jos gali likti žalsvų dėmių. Šito išvengsite, jei padengsite papuošalus dviem perregimo lako sluoksniais ir leisite jam visiškai išdžiūti. Lakas apsaugos odą nuo galimų žalsvų dėmelių.

3. Sukursite naujų nagų lako spalvų

Jei nepavyksta rasti norimo nagų lako atspalvio, susikurkite jį patys. Dantų krapštuku paimkite nedidelį kiekį akių šešėlių. Suberkite šešėlių miltelius į susisuktą popieriaus tūtelę, ją įstatykite į lako buteliuką ir išberkite į jį šešėlius. Pakratykite lako buteliuką, kad akių šešėliai gerai išsimaišytų – štai ir visas, turite naują nagų laką.

4. Padarysite degtukus atsparius vandeniui

Užtepus perregimo nagų lako ant degtukų galvučių, jos pasidarys atsparios vandeniui. Tai labai svarbu, kai einate į žygį – jei daiktai sudrėktų, degtukai liks sausi.

5. Užklijuosite voką

Jei susikaupė nemažai neišsiųstų laiškų, o klijai baigėsi, pagelbės perregimas nagų lakas. Užtepkite jo ant vidinės voko pusės ir užspauskite.

6. Lengvai įversite siūlą į adatą

Tikriausiai nežinojote, kad nagų lakas praverčia net ir siuvant. Kad lengviau įvertumėte siūlą į adatos skylutę, užlakuokite siūlo galiuką, palaukite, kol lakas nudžius, tada įverkite jį į adatą.

7. Pritvirtinsite blizgučius

Ant blizgučiais puoštų daiktų užtepkite perregimo nagų lako – blizgučiai laikysis kur kas ilgiau.

8. Padenkite perregimu laku varžtelius

Iš anksto perregimu laku padengti varžteliai bus tvirtesni, o jei padengsite laku mažučius akinių varžtelius, jie tvirtai laikysis.

9. Lakas – vietoje pleistro

Netyčia įsipjovus ir po ranka neturint pleistro, galima padengti pjūvius, kad nekraujuotų. Žaizdelę pirmiausia nuplaukite, nusausinkite, tada užtepkite perregimo lako sluoksnį. Dėmesio – šiam tikslui tiks tik netoksinis nagų lakas. Tad pirmiausia pasitarkite su kosmetologu ar specialistu, prieš taikydami šį būdą.

10. Užfiksuokite prisiūtas sagas

Natūralu, kad laikui bėgant nuo drabužių atitrūksta sagos. Kad sagos taip greitai neatitrūktų, padenkite jas perregimu nagų laku. Svarbiausia nepamiršti periodiškai to padaryti.

11. Padengsite atskilusias medinių baldų daleles

Mediniai baldai gražūs, mieli, vienintelis trūkumas – gali atskilti atplaišėlių. Jei taip nutiko, paimkite medinę dalelę, užtepkite ant jos perregimo nagų lako, o tada prilipdykite. Kai lakas išdžius, ant viršaus užlakuokite dar vieną sluoksnį.

12. Apsaugosite metalą nuo rūdžių

Skutimosi peiliukai ir kitokie metaliniai daiktai, laikomi ten, kur ant jų gali patekti vandens, laikui bėgant ima rūdyti. Metalinius daiktus apsaugosite nuo rūdžių, jei padengsite juos perregimo nagų lako sluoksniu ir luktelėsite, kol jis išdžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)