Dantų pasta tinkama toli gražu ne vien jūsų dantims valyti – ji gali poliruoti brangakmenius, šveisti įvairius indus, užmaskuoti įbrėžimus ir dar daugiau. Visas dantų pastos galimybes atskleidžia today.com.

Išvalo išteptus sportbačius

Negalite pakęsti, kai ant jūsų naujų sportbačių atsiranda dėmės? „Dantų pasta yra puikus dalykas, kuris išvalys ant sportbačių atsiradusias žymes, – teigia Barbara Reich iš organizavimo bendrovės „Resourceful Consultants“. – Mažam taškeliui pakaks nedaug pastos, jei prireiks, paskui uždėsite daugiau“.

Pašalins spalvotų kreidelių dėmes nuo sienų

Namuose auga mažasis Banksy? Dantų pasta spalvotų kreidelių žymes nuo sienų pašalins greičiau nei dingsta „Chardonnay“ vynas per meno galerijos atidarymą. „Užtepkite ant iliustracijos, pašveiskite, paskui nuplaukite vandeniu, – pataria B. Reich. – Dantų pastoje esančios abrazyvinės dalelės lengvai sugrąžins sienai normalų vaizdą“.

Padės pakabinti meno kūrinius

Dabar, kai nuo sienų nuvalytos kreidelių žymės, šiek tiek elementarios dantų pastos (netinka balinamoji ar kitokių priedų turinti dantų pasta) užspauskite ant lengvų plakatų, koliažų ar kitų panašių darbų kampų – tai padės prispausti juos prie reikiamos vietos.

Puikiai laiko ir jokių skylių! O jeigu kabinate paveikslą su rėmeliais, dantų pasta gali būti naudojama siekiant nustatyti vietą, kur įkalti vinį.

Užpildys skyles sienoje

Kraštutiniu atveju, balta dantų pasta gali būti panaudota vietoj glaisto skylėms, kurias paliko kaiščiai, vinys, varžtai ir pan., užglaistyti. Tai nėra ilgalaikis sprendimas ir po kurio laiko realus remontas dėl to gali tapti sudėtingesnis, tad naudokite jį tik išties kraštutiniu atveju.

Panaikins spuogus

Jeigu paauglystė jau praeityje, turbūt teko eiti į lovą su dantų pasta ištepliotu veidu. Bet ar teko pabandyti tą patį metodą, tik pastą prieš tai sumaišyti su sutrintu aspirinu?

Aspirinas išgaunamas iš gluosnio žievės, tai yra ir salicilo rūgšties – populiaraus kovotojo su akne – šaltinis. Taigi, pirmoji medžiaga išdžiovina spuogą, o antroji skatina ląstelių atsinaujinimą ir mažina uždegimą.

Nupoliruos jūsų nagus

Balinamosios dantų pastos su peroksidu gali padėti spalvą praradusių ar nuo tamsių lakų pageltusių nagų natūralią spalvą. Dėmėms iš nagų išvalyti naudokite nagų šepetėlį ar nenaudojamą dantų šepetėlį. Kai nagus nušveisite dantų pasta, paskui nuplaukite juos citrinų sultimis.

Nublizgins deimantus

Gražūs daiktai turi dar gražiau blizgėti, tiesa? Nublizginkite savo geriausius draugus dantų pasta ir labai minkštu dantų šepetėlių. „Vos po kelių minučių deimantai nuostabiai žėrės“, – teigia B. Reich.

Nuvalys sidabrą

Sena gera balta dantų pasta (gelinės pastos netinka) puikiai nuvalys sidabrinius paviršius, pradedant paveikslo rėmais, baigiant pajuodusiais papuošalais. Visi nešvarumai liks ant šepetuko ir poliravimo audinio. Kai sidabro paviršių nušveisite pasta, paskui gerai nuskalaukite ir kruopščiai nusausinkite.

Išvalys tualetą

Per mažiau nei 30 sekundžių galite iššveisti savo klozetą nuo-iki be jokių toksiškų chemikalų. Tai taip pat fantastiškas būdas sunaudoti vaikų vos praimtas dantų pastas.

Pašviesins pajuodusį cementą

„Dantų pasta yra stebuklinga“, – teigia Adriane Richardson, viena iš tinklaraščio „One Lucky Pickle“ autorių. Pasinaudojusi balta pasta ir senu dantų šepetėliu ji sugrąžino pajuodusiam cementui jo tikrąją šviesiai pilką spalvą.

Jeigu jums rūpi greitis (taip pat jūsų rankos, keliai ir nugara), tuomet rinkitės elektrinį šepetėlį. Dantų pastos likučiams nuvalyti panaudokite skudurą, kadangi vėliau pridžiuvusią pastą bus sunku nuvalyti.

Pašalins vandens žymes

Namų ekspertas Bobas Vila rekomenduoja vandens dėmes iš medinių baldų išvalyti švelniai patrynus balta ne geline dantų pasta. Valykite tik pačias dėmes, nes dantų pasta gali pažeisti medienos apdailą.

Pašalins blogus kvapus iš talpų

Viena iš dantų pastos funkcijų yra pašalinti nemalonų burnos kvapą, taigi, ji gali su juo susidoroti ir kūdikių buteliukuose, termosuose ir kitose talpose, kurios nemaloniai kvepia.

Tiesiog pašveiskite, vietoj indų ploviklio paėmę dantų pastos. Ji lengvai pašalins česnako, svogūno, kario ir kitų maisto produktų aštrius kvapus ir iš jūsų rankų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)