Atrinkome 11 klaidų, dažniausiai daromų, įsirenginėjant namus:

1. Netinkamas akcentas

Būkite atsargesni, norėdami suteikti interjerui naujumo su ryškiomis detalėmis. Jas reikia parinkti, atsižvelgiant į interjero stilių. Kartais vienas nevykęs, per ryškus, pigiai atrodantis paveikslas gali viską sugadinti. Jei abejojate, kaip vienas ar kitas elementas įsilies į namų struktūrą, geriau to daikto nesirinkti.

2. Pigūs kištukiniai lizdai ir jungikliai

Remontas visada brangus, taigi visi nori bent kažkiek sutaupyti. Bet jokiu būdu netaupykite kištukiniams lizdams ir jungikliams. Pigios detalės greitai susidėvi, pasikeičia jų spalva, o plastikas, iš kurio jos pagamintos, gali suskilti, perdžiūti.

3. Plastikiniai buteliai

Stenkitės, kad virtuvėje būtų kuo mažiau plastikinių butelių ir plastikinių pakuočių. Turima omenyje aliejaus buteliai, indų plovikliai, makaronų ir kruopų pakeliai. Tokios pakuotės atrodo nepatraukliai, kuria netvarkos įspūdį. Tegu jas pakeičia dėžutės, stikliniai, storo plastiko indai plovikliams.

4. Krištolinis šviestuvas

Krištolinis šviestuvas – praėjusio amžiaus atributas, ypač jei kalbama apie šiuolaikines gyvenamąsias erdves. Krištolo ar jo imitacijos dirbinių mėgėjams patartina išsirinkti šiuolaikiškesnį šviestuvą, atsižvelgiant į kambario dydį ir stilių. Atsiminkite, šviestuvas turi pabrėžti kambario interjerą, bet jo neperkrauti.

5. Tekstilė

Jeigu norite sutaupyti detalėms iš tekstilės, geriau apskritai jų atsisakyti. Rinkdamiesi tekstilę, visų pirma vadovaukitės kokybe. Pigūs pledai, lovatiesės ir užuolaidos greitai išbluks, susidėvės ir tikrai nepuoš jūsų namų.

6. Karnizas

Karnizas – dar viena detalė, kuriai skiriame mažai dėmesio. Pigūs plastikiniai karnizai nesuteiks namams jaukumo. Be to, tokie karnizai nupigins ir užuolaidas. Jeigu įsigijote prabangias užuolaidas, ir karnizas turi būti dailus, prašmatnus.

7. Pigūs lipdukai

Namų interjero klaidos

Viniliniais lipdukais galima užklijuoti sienų apmušalų defektus, paslėpti laidus, bet kai kuriose erdvėse tokiam dekorui tiesiog – ne vieta. Lipdukai traukia dėmesį, bet atrodo pigiai, vaikiškai. Tad jei prireikia kažką paslėpti, perstumkite baldus arba pakabinkite kokybišką paveikslą.

8. Pledai

Įprotis užtiesti baldus pledais – pasenęs būdas, jau prieš daug metų išėjęs iš mados. Anksčiau tai turėjo prasmę – baldų gobelenas nuo valymo greitai susidėvėdavo. Bet šiuolaikinės medžiagos nėra jautrios drėgmei, lengvai valosi. Jei labai norite pledo, rinkitės ploną, lengvą ir pūkuotą, be to, neuždenkite juo viso baldo, tiesiog užmeskite ant vienos pusės.

9. Įmantrus dizainas

Jeigu neturite jokių dizaino kūrimo įgūdžių, nesiimkite įgyvendinti interjere įmantrių sumanymų. Norėdami kažko išskirtinio, kreipkitės į profesionalą – jis sudarys planą ir patars, ką nusipirkti. Jei dizainerio paslaugos neįeina į numatytas išlaidas, apsiribokite paprastesniu dizaino sprendimu.

10. Netvarka lentynose

Savaime suprantama, lentynos skirtos sudėti daiktams, kita vertus, stenkitės, kad jose neįsiviešpatautų netvarka. Tai ypač pasakytina apie atviras lentynas, kuriose viskas matoma ir kurios turi įtakos bendram kambario vaizdui. Kad lentynos tvarkingai atrodytų, laikykite daiktus dekoratyvinėse dėžutėse, pintose dėžėse. Geriausia, kad visos dėžės būtų vienodo stiliaus.

11. Statulėlės

Didelės ir mažos statulėlės, kaip ir kambarinis fontanėlis, yra senamadiški, nepageidaujami interjero akcentai. Kažkada jie buvo madingi, tačiau tie laikai praėjo. Šiuo metu madingiausi interjero akcentai – vazos, knygos ir maži, originalūs dirbiniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)